Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници

Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи ученици от втори клас. То се нарича "We love English" и ще се проведе на 23.02.2019 г. от 10:00 до 11:00 часа.

Състезанието се провежда чрез тест от езикови задачи за четене и писане и обхваща лексикалния и граматически материал за втори клас.

Срокът за подаване на заявления за участие е до 08.02., тази година. Разпределението по зали ще бъде публикувано в интернет страницата на Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие на 18.02.2019 г.

Една от целите на състезанието е да провери развитието и устойчивостта на програмата за ранно чуждоезиково обучение, която бе въведена преди няколко години по идея на кмета Димитър Николов. Тогава часове по английски език бяха включени в занятията на абсолютно всички детски градини в Бургас, както и при първокласниците. Именно първите деца от програмата, тогава 4 и 5-годишни, сега са второкласници. Състезанието ще провери знанията им и ще покаже резултатите от работата на техните учители.

Всички участници в състезанието ще получат грамоти.

Текст под снимка: Участниците ще бъдат разпределени в училища по райони, според тяхното местоживеене. Разпределението ще бъде предоставено на директорите, които ще уведомят участниците в кое училище ще се състезават.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони