Община Бургас с интернет платформа за Европейските дни на морето

Община Бургас ще създаде интернет платформа по повод домакинството на града на Европейските дни на морето. Те ще се проведат на 30 и 31 май 2018 година, я поводът за провеждането на тази инициатива е Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. През този период Бургас ще стане сборен пункт на всички представители на морския сектор, които ще обсъждат идеи за развитието му.

Интернет платформата ще съдържа богата информация за Бургас. Тя ще служи и за официален портал за Европейските дни на морето. Там представителите на различните организации и институции ще могат да направят своята регистрация за участие в инициативата. В портала ще има специален раздел, в който бургаските хотели да обявят свободните си места, а участниците във форума лесно и удобно ще могат да си резервират стая, съобщават от общината.

Идеята за създаването на интернет платформата беше представена от заместник-кметовете Руска Бояджиева и Красимир Стойчев пред представители на хотелиерския бранш в Бургас. Предвижда се електронната страница да обслужва и други важни събития, като Световното първенство по математика, което ще се проведе през лятото на 2018 година в Бургас, както и други европейски спортни състезания, на които градът ще е домакин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони