Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Община Велико Търново придобива сградата на бившия тубдиспансер

Снимка: Община Велико Търново

Община Велико Търново ще придобие сградата на бившия тубдиспансер, която се намира на улица „Христо Караминков” 19. В момента имотът е собственост на общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман”.

От няколко години постройката не се използва според предназначението й за медицински дейности и попада в категорията неоперативни активи. Чрез промяната на собствеността на сградата здравното заведение покрива изцяло дълговете си към Община Велико Търново, която чрез придобиването на имота събира част от просрочените си вземания.

Предложението на екипа на кмета Даниел Панов бе гласувано в четвъртък на сесия на Общинския съвет. Прехвърлянето на имота е част от финансовата политика на Община Велико Търново по събиране на дължими и изискуеми вземания. Така се подобряват както показателите на Общината пред Министерството на финансите, така и тези на общинската белодробна болница.

Промяната на собствеността на сградата по никакъв начин няма да повлияе на работата на лечебницата „Д-р Трейман”, а сделката ще сведе до минимум дълговете на здравното заведение. Община Велико Търново ще осигури и средства за собственото финансово участие, ако е бенефициент по европейски програми и проект, свързан с лечебното заведение.

В края на 2011 г. белодробната болница бе пред фалит и затваряне. С общи усилия на новото към този момент ръководство, на Община Велико Търново и с подкрепата на кмета Даниел Панов лечебницата бе спасена, отпуснати бяха и три заема от общинския бюджет, чийто общ размер достигна близо 500 000 лева. Днес общинската болница е финансово стабилизирана и дори отчита печалба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.