Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

В Казанлък отбелязаха 130-тата годишнина на 23-и пехотен Шипченски полк

Община Велико Търново придобива сградата на бившия тубдиспансер

Снимка: Община Велико Търново

Община Велико Търново ще придобие сградата на бившия тубдиспансер, която се намира на улица „Христо Караминков” 19. В момента имотът е собственост на общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман”.

От няколко години постройката не се използва според предназначението й за медицински дейности и попада в категорията неоперативни активи. Чрез промяната на собствеността на сградата здравното заведение покрива изцяло дълговете си към Община Велико Търново, която чрез придобиването на имота събира част от просрочените си вземания.

Предложението на екипа на кмета Даниел Панов бе гласувано в четвъртък на сесия на Общинския съвет. Прехвърлянето на имота е част от финансовата политика на Община Велико Търново по събиране на дължими и изискуеми вземания. Така се подобряват както показателите на Общината пред Министерството на финансите, така и тези на общинската белодробна болница.

Промяната на собствеността на сградата по никакъв начин няма да повлияе на работата на лечебницата „Д-р Трейман”, а сделката ще сведе до минимум дълговете на здравното заведение. Община Велико Търново ще осигури и средства за собственото финансово участие, ако е бенефициент по европейски програми и проект, свързан с лечебното заведение.

В края на 2011 г. белодробната болница бе пред фалит и затваряне. С общи усилия на новото към този момент ръководство, на Община Велико Търново и с подкрепата на кмета Даниел Панов лечебницата бе спасена, отпуснати бяха и три заема от общинския бюджет, чийто общ размер достигна близо 500 000 лева. Днес общинската болница е финансово стабилизирана и дори отчита печалба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.