Запорираха всички банкови сметки на община Чепеларе

Великобритания няма да освобождава предсрочно лица, осъдени за тероризъм

26-годишна майка на две деца е в неизвестност от 14 дни

Прогнозират огромен ръст на индустриалните площи Наемите са от 10 дo 14 лв. нa кв. м

Слънчево време днес, дневните температури ще са между 4 и 9 градуса Затоплянето продължава и утре

Делото за импийчмънт на Тръмп започва в Сената

Няма Алла-бала! На 70 руската певица шокира с нов имидж

Принц Хари отпътува за Канада

Заразените с мистериозния китайски вирус се увеличиха тройно

Украинският самолет край Техеран е бил свален с две зенитни ракети

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 21 януари 2020

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 21.01.2020

На 21 януари 2020 да почерпят

Светът се сбогува с Windows 7 От 14 януари 2020 Microsoft спря техническата поддръжка

Дете увисна на 10 метра височина от лифт в Боровец, баща му го спаси

Община Велико Търново придобива сградата на бившия тубдиспансер

Община Велико Търново ще придобие сградата на бившия тубдиспансер, която се намира на улица „Христо Караминков” 19. В момента имотът е собственост на общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман”.

От няколко години постройката не се използва според предназначението й за медицински дейности и попада в категорията неоперативни активи. Чрез промяната на собствеността на сградата здравното заведение покрива изцяло дълговете си към Община Велико Търново, която чрез придобиването на имота събира част от просрочените си вземания.

Предложението на екипа на кмета Даниел Панов бе гласувано в четвъртък на сесия на Общинския съвет. Прехвърлянето на имота е част от финансовата политика на Община Велико Търново по събиране на дължими и изискуеми вземания. Така се подобряват както показателите на Общината пред Министерството на финансите, така и тези на общинската белодробна болница.

Промяната на собствеността на сградата по никакъв начин няма да повлияе на работата на лечебницата „Д-р Трейман”, а сделката ще сведе до минимум дълговете на здравното заведение. Община Велико Търново ще осигури и средства за собственото финансово участие, ако е бенефициент по европейски програми и проект, свързан с лечебното заведение.

В края на 2011 г. белодробната болница бе пред фалит и затваряне. С общи усилия на новото към този момент ръководство, на Община Велико Търново и с подкрепата на кмета Даниел Панов лечебницата бе спасена, отпуснати бяха и три заема от общинския бюджет, чийто общ размер достигна близо 500 000 лева. Днес общинската болница е финансово стабилизирана и дори отчита печалба.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.