Българските антарктици стигнаха до остров Ливингстън

Скатов се подготвя за изкачването на 14-ия си връх

Шеф на „Нисан“ арестуван за измами Укривал доходи и харчел фирмени пари за лични нужди

Испания иска гаранции за Гибралтар в проектоспоразумението за Брекзит

Обучават лекари и психолози за ранно откриване на депресия

Соня Йончева идва в България Звездната прима пристига за кинопремиера

Над 200 ученици се запознаха с културата и традициите на Австрия Областният управител на Велико Търново проф.Любомира Попова прие посланика на Австрия

22 г. затвор за двама трафиканти на хероин

Германия прекрати оръжейния експорт за Саудитска Арабия

Млади изследователи от Стопанска академия представиха свои разработки Творческите работи бяха презентирани на 11-та докторантска научна сесия

КПКОНПИ е внесла иск за отнемане на имущество от Евелин Банев-Брендо и семейството му на стойност 23 275 542 лева

Гуардиола виновен за кризата на Германия

Искат забрана на Иванчева и Петрова да напускат страната

Треньорска рокада в „Левски“ заради вратарите, Михайлов пред подпис

Специализираната прокуратура с подробности за ареста на Петко Дюлгеров

Община Велико Търново придобива сградата на бившия тубдиспансер

Снимка: Община Велико Търново

Община Велико Търново ще придобие сградата на бившия тубдиспансер, която се намира на улица „Христо Караминков” 19. В момента имотът е собственост на общинската Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман”.

От няколко години постройката не се използва според предназначението й за медицински дейности и попада в категорията неоперативни активи. Чрез промяната на собствеността на сградата здравното заведение покрива изцяло дълговете си към Община Велико Търново, която чрез придобиването на имота събира част от просрочените си вземания.

Предложението на екипа на кмета Даниел Панов бе гласувано в четвъртък на сесия на Общинския съвет. Прехвърлянето на имота е част от финансовата политика на Община Велико Търново по събиране на дължими и изискуеми вземания. Така се подобряват както показателите на Общината пред Министерството на финансите, така и тези на общинската белодробна болница.

Промяната на собствеността на сградата по никакъв начин няма да повлияе на работата на лечебницата „Д-р Трейман”, а сделката ще сведе до минимум дълговете на здравното заведение. Община Велико Търново ще осигури и средства за собственото финансово участие, ако е бенефициент по европейски програми и проект, свързан с лечебното заведение.

В края на 2011 г. белодробната болница бе пред фалит и затваряне. С общи усилия на новото към този момент ръководство, на Община Велико Търново и с подкрепата на кмета Даниел Панов лечебницата бе спасена, отпуснати бяха и три заема от общинския бюджет, чийто общ размер достигна близо 500 000 лева. Днес общинската болница е финансово стабилизирана и дори отчита печалба.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.