Премиерът Борисов: Създаваме ново звено – независим прокурор, който разследва и не докладва на главния прокурор

Стабилно е състоянието на пострадалите при авария в цех за биогаз в ямболското село Симеоново

Заледени пътища и катастрофи затрудняват трафика

Дара Екимова снима гаджето си в коледна песен

Тръмп призова Световната банка да преустанови отпускането на кредити на Китай

Верижна катастрофа на „Цариградско шосе“

Какво заплашили служителите на “Топлофикация” в случай на неповишаване на заплатите им?

Американските власти задържаха шестима граждани на Саудитска Арабия за стрелбата във Флорида

Вижте какво ще е времето днес

2/3 от поискалите обезщетение от „Томас Кук“ ще го получат до неделя

Засилени мерки за сигурност преди 8 декември

Прощална премия от Боби Михайлов

Осем извода за икономическата политика България получи по-висок кредитен рейтинг

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 7 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за събота, 07.12.2019

Община Велико Търново с нови награди за социалните услуги в подкрепа на децата

С няколко награди за комплекса от социални услуги в подкрепа на децата бе удостоена Община Велико Търново през миналата седмица. Четири от отличията са от Държавната агенция за закрила на детето. Приз бе връчен и от Национална асоциация за приемна грижа.

Постиженията бяха представени от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и от управителите на отличените социални услуги и неправителствени организации.

„Благодаря за всеотдайността и високата отговорност, с която работят всички екипи. Гаранция за успехите е и успешното партньорство с Община Велико Търново“, коментира Росица Димитрова. Тя припомни, че в старата столица и съседните населени места край общинския център се предлагат общо 91 социални услуги. 30 от тях се финансират със средства от държавния бюджет, а останалите са на общинска издръжка.

Община Велико Търново е носител на приза „Аз гарантирам щастливо детство“ на Държавната агенция за закрила на детето в няколко категории. Наградите са следните социални услуги: Дневен център за деца и младежи с увреждания „Дъга“ – в категория „Устойчиво развитие“; Центрове за настаняване от семеен тип за деца с/без увреждания I, II и III – в раздел „Успешна промяна“; Центрове за настаняване от семеен тип I и II (на ул. „Цветарска“ във В. Търново) – в категория „Значимо партньорство“ и за реализирани успешни дейности със Сдружение „ЗОВ-България“. В клас „Значима иновация“ призът е за Център за обществена подкрепа и е повод създадения SOS Клуб на приемния родител, който е и първи в България.

Община Велико Търново е носител и на приза „Посланик на доброто“, също даван от Държавната агенция за закрила на детето. Наградата бе връчена на Албена Добрева – ръководител на Център за обществена подкрепа, а поводът е отбелязването на 30-годишнината от приемането на Конвенцията за ООН за правата на детето.

С отличието „Спасители на детството“ бе удостоена Десислава Георгиева – социален работник в областния екип по приемната грижа към Община В. Търново. Наградата е на Националната асоциация за приемна грижа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.