На 22 август 2019 да почерпят

Плоскост от новострояща се сграда падна и удари човек в столицата

Брекзит без сделка е все по-вероятен Меркел против преразглеждане на споразумението

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. „Граф Игнатиев“

Адските жеги ни връхлитат по-често Данните на програмата на ЕС “Коперник” показват трайно затопляне

Путин: Русия ще разработва ракети със среден и малък обсег

Левицата в Италия иска да прави правителство Президентът започна консултации след оставката на премиера

Огън по глиганите изкомандва министър Танева Ще има норма за отстрел, миграцията пречи на преброяването

Борис Джонсън и Ангела Меркел обсъждат сделката за Брекзит

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Община Габрово и Уницеф създават „Работилница за родители – да пораснем заедно“ Очаква се инициативата да стартира през есента

Община Габрово и Уницеф подписаха Споразумение за сътрудничество за изпълнение на Програмата „Работилница за родители – да пораснем заедно“. Споразумението е за периода 2019 – 2021г.

Инициативата е част от цялостната дейност на организацията за насърчаване на ранното детско развитие в България и дългосрочната и цел е създаване на устойчив модел за подкрепа на родители на малки деца на възраст до 4 години, както и на бъдещи родители. В основата и са залегнали съвременните разбирания за развитието на детето през периода на най-ранното детство и ролята на родителите и семейната среда за разгръщане потенциала на детската личност.

Програмата е универсална – насочена към всички родители, като им осигурява възможност да споделят опит, знания и притеснения, свързани с отглеждането и общуването с най-малките деца. Съдържанието се състои от 14 тематично и концептуално свързани семинари, които се водят от специално подготвен екип от специалисти с активно участие на родителите.

По време на обученията родителите ще имат възможност да общуват с други родители и да научат повече за особеностите в развитието на детето .

На територията на Община Габрово програмата ще се изпълнява в партньорство с Център за обществена подкрепа, възложен за управление на Сдружение SOS детски селища България. В периода 24 – 26 юли 2019г. двама специалисти от екипа на ЦОП преминаха обучение за прилагане на програмата. Очаква се инициативата да стартира през есента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.