Много пиян шофьор на „Мерцедес“ блъсна на пътя движещ се пред него „Опел“

Как Кобилкина поддържа форма

Пиян шофьор спретна гонка с полицаи, за малко не блъсна униформен

Тежко ранената жена при катастрофата с кон край Градец е вън от опасност

Поредна катастрофа с ТИР ограничи движението между Монтана и Враца

Кунг-Фу Театърът на Джеки Чан с премиера в София на 4-ти декември

Борисов към шефа на НАТО: В следващите години продължаваме с придобиването на нови бойни самолети, кораби и бойни машини

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ подаде оставка

Красимир Вълчев: По 70 млн. лв. за училища и детски градини в следващите 3 години

Каролев: Съдия Дишева трудно ще ме убеди, че е независима след „случайностите“ в делото за Банско Докато мъжът й все още е шеф в Демократична България, тя обръща 15-годишна съдебна практика, напомни икономистът

Измамници завлякоха трима бизнесмени с над 75 000 лв.

Сдружение събира зимни шапки, шалове и чорапки за бедни деца

Лекари спасиха дете, пъхнало топче в носа си

Почина Христо Христов – политикът-търговец от най-висока класа Той управляваше външната търговия на България през социализма и осъществи сделки за милиарди

Иван Гешев: Ако ме харесват като главен прокурор, това означава, че нещо не е наред

Община Габрово подпомогна 89 семейства на новородени и осиновени деца С решение на местния парламент от тази година те получават по 200 лева

Снимка: Архив

Община Габрово подпомага лица и семейства при раждане и осиновяване на дете с еднократната финансова помощ в размер на 200 лева от 15.05.2018 г.

Помощта се отпуска при условие, че родителите и осиновителите отговарят на условията и изискванията, посочени в Правилата за реда и условията за отпускане на финансова помощ за новородено или осиновено дете на територията на община Габрово, приети от Общински съвет – Габрово през месец април 2018 г.

От подкрепата могат да се възползват всички деца, които са родени или осиновени в рамките на тази календарна година. За целта Община Габрово заложи 50 000 лева в бюджета си за 2018 г.
До 20.07.2018 г. в деловодството на Община Габрово постъпиха общо 114 заявления за отпускане на финансовата помощ. Ежемесечно те се разглеждат от комисия, сформирана със Заповед на Кмета на Община Габрово.

На 89 от заявителите е отпусната еднократната финансова помощ, а останалите 25 са получили отказ, тъй като не отговарят на изискванията в Правилата.
Неодобрените лица писмено се уведомяват за резултата, като се посочват конкретните причини за отказ за отпускане на финансовата помощ.

Сред условията за получаване на помощта е родителите/осиновителите да са навършили 18-годишна възраст към дата на раждане на детето/осиновяване на детето; да имат настоящ адрес на територията на община Габрово, като поне единият от тях да е с постоянен адрес на територията на общината през последните 3 години към момента на раждане/осиновяване на детето/децата. Кандидатите за помощта трябва да имат завършено не по-ниско от средно образование и непрекъснати здравно-осигурителна права към датата на подаването на заявлението и не трябва да имат парични задължения към Община Габрово.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.