Община Несебър обявява конкурс за поезия По случай празника на града

По повод празника на Несебър – 15 август, Община Несебър обявява началото на Национален поетичен конкурс на тема „Несебър“.

Културната проява се провежда под патронажа на кмета Николай Димитров и в нея могат да участват автори без ограничение във възрастта. Конкурсът има за цел да провокира творческото писане и създаване на литературни произведения, посветени на един от най – красивите и древни градове в Европа, световна туристическа дестинация и културна ценност, част от престижната листа на ЮНЕСКО.

Конкурсът е явен, а всеки участник може да представи до две стихотворения, придружени с кратка биографична и творческа информация, както и данни за обратна връзка като адрес, телефон и имейл. Произведенията, участващи в конкурса, трябва да не са публикувани другаде, освен в периодичния печат, и да не са награждавани в други регионални или национални конкурси. Конкурсните стихотворения ще се журират от компетентно жури с тричленен състав.

Авторите, спечелили първа, втора и трета награда, получават диплом от Община Несебър, предметна награда и парична премия:

І място – в размер на 500 лв.
ІІ място – в размер на 300 лв.
ІІІ място – в размер на 200 лв.

Журито има право да присъжда поощрителни награди и специални награди.

Стихотворенията, отличени в конкурса, ще бъдат качени на официалния интернет сайт на Община Несебър – www.nesebarinfo.com, както и във фейсбукстраницата ShareNessebar. Предвижда се и издаването на алманах, в който да бъдат публикувани текстовете на номинираните и участници в конкурса. Наградният фонд на конкурса се осигурява от Община Несебър.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.