Революционният Motorola razr – първият смартфон със сгъваем дисплей и eSIM вече е на пазара С двете технологии Motorola razr започва нова ера в развитието на смартфоните

Тръмп: Много хора са се опитвали да постигнат мир в Близкия изток, убеден съм, че това е възможно

Самоубиецът от ДАНС е отвлякъл самолет през 1981 г.

Отчетоха рекордно ниска безработица във Варненска област

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Двама ще лежат по 15 г. в затвора за зверското убийство на пенсионер Проникнали дрогирани в дома му да търсят пари, ограбеното проиграли на хазарт

Обявиха грипна ваканция във Велико Търново от 29 януари до 9 февруари включително

Смяна на стави по нов метод спестява кръвопреливане и съкращава периода на възстановяване

Полицията изсели над 1000 мигранти от северната част на Париж

Вдигат нов строеж върху съборената Картофена къща във Варна Върховният съд отмени ветото и задължи общината да одобри проекта

Шофьорка с 3,66 промила блъсна паркирала кола

Над килограм марихуана и старинни предмети иззеха в Пещера

СОС реши София да помогне на Перник заради водната криза (СНИМКИ)

11 мъже са задържани след скандал в Ботевград

От Борда по туризъм искат отлагане на данъчна наредба Н—18 да влезе в сила от 30 септември, предлагат от бизнеса

Община Павликени планира бюджет в размер 18 977 243 лева

Планираният бюджет на Община Павликени за 2020 г. е в размер на 18 977 243 лв. Данните за финансовия план бяха представени по време на обществено обсъждане в края на миналата година.

Проектът на „Бюджет 2020” е съобразен с икономическите тенденции и рамката, установена със Закона за държавния бюджет за 2020 г., приетите от Общински съвет – Павликени наредби и тенденцията в развитието на собствените приходи.

Съпоставката с миналогодишния бюджет показва, че държавните субсидии за общината са увеличени с 1 392 543 лв., или 10,47 %. Този ръст е обвързан преди всичко с обезпечаване на промяната в размера на минималната работна заплата от 560 на 610 лв. и увеличените разходни стандарти във функция „Образование”.

Средствата за зимно поддържане са 168 500 лв. и спрямо 2019 г. са увеличени с 24 000 лв. или 16,61 % Целевата субсидия за капиталови разходи е завишена с 75 100 лв. или 10,2 %.

Запазват се успешните местни програми „Ин витро“ и програмите за местни и граждански инициативи.
За издръжка на детските заведения са планирани 215 000 лв., за издръжка на ученическите столове – 102 400 лв.

Запазва се размерът на всички местни данъци и такси, включително на такса за битови отпадъци, на нивото от 2019 г.

При съставянето на капиталовата програма за 2020 г. са включени всички обекти, които имат приоритетно значение за населените места на общината. Предвидените инвестиции са в размер на 1 201 435 лв.
И през следващата година Общината ще работи активно за разработване на проектни предложения, с които да кандидатства за безвъзмездно финансиране. Очакваните разходи за обекти, изпълнявани със средства от европейски програми са 8 027 726 лв.

„Проектът за бюджет е балансиран при осъществен анализ на приходите за 2020 г. и разчет на разходите, съгласно приоритетите, заложени в Програмата за управление и Общинския план за развитие на Община Павликени“, каза по време на обсъждането кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той посочи, че с финансовия план за 2020 г. се поставят отговорни, но реално изпълними цели. „Имаме растеж, който е в полза на всички павликенчани. Целта ни е този растеж да доведе до благополучие и сигурност за жителите на нашата община“, каза още градоначалникът.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.