Община Панагюрище кани всички българи на "Коледна наздравица" на 26 декември

Община Панагюрище кани на 26 декември (понеделник) от 11 часа на площад "20-ти април" в града в полите на Средна гора всички българи на празника "Панагюрска коледна наздравица". Той се организира за пета година поред, но през тази от градската управа са подготвили куп изненади за жителите и гостите на града. Ще бъдат раздадени 365 дрянови сурвачки, 365 коледни кравайчета и колачета, греяно вино, ошав, панагюрски тутманик и зелник.

Майстор готвачът Ангел Ангелов пък ще забърка в най-големия български "Юнашки тиган" кулинарни изкушения, сред които панагюрска луканка на скара и традиционното за този край ястие свинско месо с праз лук. За доброто настроение на всички пък ще се погрижи народният изпълнител Иван Дяков. Фолклорната програма включва и коледно надиграване с участието на самодейни колективи от селата Бъта и Поибрене и танцьорите от "Средногорска жарава".

По време на празника "Панагюрска коледна наздравица" ще се реализира и благотворителна акция "С любов за Христина", а събраните средства ще бъдат дарени за подпомагане на местно момиче в будна кома.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони