Спират конкурса за площад „Света Неделя“, пускат нов

Пиян, без книжка катастрофира и избяга

Турската полиция ще претърси резиденцията на саудитския консул в Истанбул

21-годишен мъж е с опасност за живота, след като е паднал от мотоциклет в Асеновград

Чудотворна икона на Богородица пристига в Монтана

Красимир Вълчев: Предлагаме безплатно обучение за студентите по педагогика от следващата учебна година

Йорданка Фандъкова: 97 участъка от общо 250 речни корита в София са почистени

Полицаи спипаха пияна столичанка зад волана с 3.26 промила алкохол в кръвта

Регионалният министър: На 22 октомври приключват ремонтите на магистрала „Люлин“

Пожар в тренировъчен комплекс разследват в Търговище

Тристранният съвет подкрепи частично проекта на Закон за хората с увреждания Единствено КНСБ подкрепи законодателното предложение

Шуменските мажоретки втори на Европейското в Хърватия Искаме домакинство на състезанието през 2020 г.

Обвинен в убийство се размина с домашния арест

Кампанията „Еко Будител“ се провежда на 1 ноември във Варна

Разследват умишлен палеж на камион в Елена Прокуратурата и полицията отказват информация по случая

Община Пловдив започна въвеждането на Google Apps for Education

Община Пловдив започна въвеждането на Google Apps for Education и еквивалентът на Microsoft 365 в учебните заведения, като общинският бюджет финансира инфраструктурата по този процес, както и обученията на учителите, заяви кметът Иван Тотев по време на участието си по темата „Умни градове, умни администрации“ на „Webit Festival Europe“ в София. Градоначалникът под тепетата допълни, че тези системи трябва да бъдат въведени във всяко училище.

„Надявам се, че до края на годината тези нови методи на обучения ще се използват, защото по този начин още от много ранна възраiт децата ще могат да боравят с технологиите, което ще ги направи добри специалисти и служители след време“, заключи кметът Тотев. Той обясни предизвикателствата пред управлението на Пловдив, свързани с непрекъснатия прираст на населението на града и въвеждането на различни иновативни идеи и проекти, които сами по себе си привличат още повече хора.
След като Google Apps е вече достъпен на български език и с подкрепата на училищните настоятелства, родителите и директорите се дава възможност за улесняване на учебния процес чрез споделяне и дигитално интегриране на участниците, включително и на родителите.

„Създали сме няколко общински фонда, в които училищата могат да кандидатстват. Те трябва да участват с 30 % от средствата, а останалата сума се осигурява от Община Пловдив, която се използва за закупуване на техника“, уточни кметът Иван Тотев и допълни, че гарантира обученията на учителиjе, които ще използват новите продукти в преподаването си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.