Община Пловдив и Център за творческо обучение дават 2 стипендии за космически лагер

Две пълни стипендии за участие в международния космически лагер "Space Camp Turkey" в Измир ще предоставят Община Пловдив и Център за творческо обучение в конкурс за есе или видео есе. Крайният срок за участие е 7 юни, а конкурсът се провежда извън редовната годишна програма за набиране на участници в рамките на новосформираното сътрудничество между Община Пловдив и Център за творческо обучение в областта на образованието. Стипендията покрива разходите по престоя, храненето и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари). За стипендиите могат да кандидатстват ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Пловдив, които добре владеят английски, тъй като обучението ще се осъществява само на езика на Шекспир. Желаещите за участие трябва да напишат авторско есе или видео есе на една от следните три теми:

1. Аз пътувам през "тунел" на времето.

2. Моята Земя след 300 години.

3. Роботите - моите приятели.

Обемът на творбите за конкурса не трябва да надхвърля 500 думи или 5 минути, а кандидатурите се приемат онлайн преди изтичане на крайния срок - 00.00 ч. на 7 юни 2017 г. Резултатите ще бъдат обявени седмица по-късно - на 15 юни. Отличените стипендианти ще участват в Space Camp Turkey от 6 до 12 август 2017 г. Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в град Измир (Турция). Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата по астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждане на растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години. Център за творческо обучение провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисия на Център за творческо обучение е подобряване на образователна среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване потенциала на учащи и на обучители-специалисти и отглеждане на конкурентноспособни кадри, успешни в професионалната и в социалната сфера на своя живот. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии