Мечката слезе в Сопот Държавното горско стопанство ще поиска разрешение за отстрел на животното

107 хил. кв. м нови офиси са завършени до средата на 2019 г.

Полицаи и пожарникари обучават деца в забавачка

Министър Петков: Процентът 6,7 за осъвременяване на пенсиите от първи юли догодина не е окончателен

Изложба на канарчета в Бургас

По-висока смъртност сред мъжете в Шуменско Спад на починалите деца до 1 г.

Руската лотария пази 3 милиарда рубли непотърсени печлби

Тристайните апартаменти в София са най-търсени Финансират до 90% от стойността

Криско с коментар за нахалните фенове Изпълнителя не е експонат, написа рапърът

Туск: ЕС никога няма да пожелае раздяла с Великобритания без споразумение

Ердоган: Путин подкрепя позицията на Турция за премахването на заплахата от терор по границата

Д-р Неделчо Тотев, председател на НСОБ: Неизплащането на надлимитната дейност ще задълбочи неимоверно кризата в болниците

Премиерът Борисов: Започнаха да се връщат висококвалифицирани кадри от чужбина (ВИДЕО)

10 души са задържани за незаконна сеч при акцията във Велико Търново

Община Пловдив купува за 490 000 лв. два нови „паяка“

Два чисто нови и супермодерни специализирани автомобила за репатриране на обща стойност от 490 хиляди лв. ще закупи Община Пловдив, ако местният парламент одобри предложението, внесено от кмета Иван Тотев на сесията в четвъртък.

Тотев и екипът му възнамеряват да закупят „паяците“ на лизинг за 2 години при лихва до 7%. Новите коли ще бъдат с екологична норма Евро 6 и ще се предоставят на общинско предприятие „Паркиране и репатриране“. То в момента разполага с 3 „паяка“, произведени преди повече от 15 години, които са морално и физически остарели само за последните 15 месеца за ремонта им са похарчени над 31 000 лв., след като бяха закупени преди това за 150 000 лв.

На сесията на местния парламент в четвъртък ще бъде гласувано и предложението на четиримата старейшини от ПП „Кауза Пловдив“ за отпускане на още 100 000 лв. от общинския бюджет за ремонт на „Жълтото училище“, както е известна сградата на АМТИИ (Академията за музикално, театрално и изобразително изкуство) в Стария град.

Мотивът на вносителите е, че прогнозната количествено-стойностната сметка за ремонт надхвърля сумата от 1,2 млн.лв., което е осигурена до момента – 1,1 млн.лв. от държавата с постановление на МС от 8 декември 2016 г. и 100 000 лв. от община Пловдив. Строеното преди повече от век Жълто училище се нуждае от спешно укрепване и мерки за енергийна ефективност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.