Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Община Пловдив трябва да върне 130 000 лв. европари за Онкодиспансера

Община Пловдив ще трябва да върне 128 640,01 лв. европейско финансиране за доставка на оборудване за Комплексния онкологичен център (КОЦ), след като от МРРБ са засекли нарушения при една от обществените поръчки – за системата за виртуална симулация с компютърен томограф за лъчепланиране. При избора на изпълнител Община Пловдив е въвела ограничителни условия в разрез със закона и е скъсила сроковете за подаване на оферти и затова управляващият орган е наложил финансови корекции в размер на 214 080 лв.

От тях 128 640,01 лв. е европейското финансиране по оперативна програма „Регионално развитие“, което градската управа под тепатата като бенефициент ще трябва да възстанови, а 85 439,99 лв. са собствен принос. По ЗОП срокът за получаване на оферти е 45 дни, но достъпът до документацията за участие е бил деактивиран още на 14-ия ден – 26 февруари 2013 г-, след като обявлението за въпросната обществена поръчка е направено по електронен път на 12 февруари 2013 г.

Другата нередност е, че общината е изискала от кандидатите да представят разрешение за търговия на едро с медицински изделия на територията на България. Това ограничава евентуални чуждестранни участници в конкурса, а те имат право да кандидатстват, ако представят еквивалентен документ, издаден от държавата, в която са регистрирани. За доставчик на апаратурата е избрана фирма „Медимаг-МС“ ООД, а стойността на договора е 892 000 лв. без ДДС.

Общината е обжалвала наложените корекции, но с решение от 20 декември 2016 г. Административен съд-Пловдив ги потвърждава, а освен това трябва да плати и 4670,80 лв. разноски за хонорарите на юристите на МРРБ. Решението подлежи на обжалване пред ВАС (Върховния административен съд).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.