Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

Откриха нов автокомплекс в Пловдив Повече работни места и удобства за клиентите

Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт

Над 170 кг контрабанден тютюн откриха русенски полицаи при спецакция

Сини пламъци излизат изпод земята в Хаваите вследствие на изригналия вулкан Килауеа

Заради евродиректива скриха лицата на обвиняемите по аферата КАТ-Благоевград в съдебна зала

Лавров след разговор с холандския си колега: Липсват факти, доказващи връзката на Русия със сваления самолет МН17

Иван Кристоф – доброволецът спасител във висините Децата ми имат нужда от жив баща, а не от рисков герой, затова се поукротих, казва Човекът Паяк и герой на Торонто

Министър Ангелкова обсъди партньорството в туризма с ръководители на Владимирска област

Изгориха 366 кг. наркотици в инсинератор

Спряха хиляди тонове текстил от Азия заради опасни бои

Тестваме водородни автомобили За ползите от възобновяемите енергийни източници

Деси Радева награди победителите в състезанието “Пазим езика си” Президентът Радев пожела на учениците да се грижат за красотата на родната реч

Куче-митничар откри хероин за 12 000 000 лева лв. на “Капитан Андреево”

Харви Уайнстийн се е предал на полицията Очаква се да му бъдат повдигнати официални обвинения от прокуратурата

Община Пловдив трябва да върне 130 000 лв. европари за Онкодиспансера

Община Пловдив ще трябва да върне 128 640,01 лв. европейско финансиране за доставка на оборудване за Комплексния онкологичен център (КОЦ), след като от МРРБ са засекли нарушения при една от обществените поръчки – за системата за виртуална симулация с компютърен томограф за лъчепланиране. При избора на изпълнител Община Пловдив е въвела ограничителни условия в разрез със закона и е скъсила сроковете за подаване на оферти и затова управляващият орган е наложил финансови корекции в размер на 214 080 лв.

От тях 128 640,01 лв. е европейското финансиране по оперативна програма “Регионално развитие”, което градската управа под тепатата като бенефициент ще трябва да възстанови, а 85 439,99 лв. са собствен принос. По ЗОП срокът за получаване на оферти е 45 дни, но достъпът до документацията за участие е бил деактивиран още на 14-ия ден – 26 февруари 2013 г-, след като обявлението за въпросната обществена поръчка е направено по електронен път на 12 февруари 2013 г.

Другата нередност е, че общината е изискала от кандидатите да представят разрешение за търговия на едро с медицински изделия на територията на България. Това ограничава евентуални чуждестранни участници в конкурса, а те имат право да кандидатстват, ако представят еквивалентен документ, издаден от държавата, в която са регистрирани. За доставчик на апаратурата е избрана фирма “Медимаг-МС” ООД, а стойността на договора е 892 000 лв. без ДДС.

Общината е обжалвала наложените корекции, но с решение от 20 декември 2016 г. Административен съд-Пловдив ги потвърждава, а освен това трябва да плати и 4670,80 лв. разноски за хонорарите на юристите на МРРБ. Решението подлежи на обжалване пред ВАС (Върховния административен съд).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.