Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Община Сопот застрашена от фалит заради нов дълг от 3,6 млн.лв.

Община Сопот е отново на ръба на фалита заради появил се нов дълг от 3 599 860 лв. за пречиствателната станция за отпадни води (ПОСВ) на града, сагата около която продължава десета година. За капак в момента тя работи на ръчен, а не автоматичен режим заради липса на нужната система за връзка между хардуера и софтуера на съоръжението.

На 20 ноември кметът на Сопот Деян Дойнов получил писмо от упхравляващия орган на оперативна програма “Околна среда”, че трябва да плати въпросната сума до 30 ноември, тъй като проектът за ПОСВ не е приключен в срок – до 31 декември 2015 г. “Тази сума е непосилна за община като нашата с годишен бюджет от 5,5 млн.лв., а за капак след 30 ноември започват да текат и лихви по нея. Май ще трябва да назначим екстрасенс в общината, който да предсказва откъде ще избухне поредната бомба от минното поле, което ни остави в наследство предшественикът ми Величко Личев”, коментира кметът Дойнов.

“Ще обжалваме пред МОСВ тази санкция от 3,6 млн.лв. Ще се позовем на заповед на министър Ивелина Василева от 18 декември 2015 г., с която тя спира проекта за ПОСВ-Сопот. Тази пречиствателна станция ще ни излезе златна и за над 11,7 млн.лв., ако платим и тези 3,6 млн.лв.”, коментира зам.-кметът на Сопот Николай Новаков и разкрива, че частният съдебен изпълнител (ЧСИ) Марияна Обретенова, на която до момента община Сопот е платила 6 113 000 лв., е предявила претенции за още 900 000 лв. за ПОСВ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.