Община Търговище стартира проекта за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ по „Региони в растеж“

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров направи първа копка за разширение и реконструкция на бул. "Трайко Китанчев" в града.

С пресконференция и церемония „Първа копка“  Община Търговище стартира реконструкцията на бул. „Трайко Китанчев“, която се реализира  по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. 
По проекта ще бъде обновен участъкът на булеварда от кръстовището  с училището за деца с увреден слух до това с бул. „Цар Освободител“, припомнят от общинската управа. 
Финансирането на ремонта е със средства, спестени от вече изпълнените проекти за обновяване на градската среда и образователната инфраструктура по оперативната програма в Търговище. 
Общата стойност на проекта за реконструкция на булеварда е 1,6 млн. лв., в това число и 218 000 лв. собствен принос на Община Търговище. Срокът за приключване на проекта е до месец март 2022 г. 
На пресконференцията и церемонията присъстваха кметът д-р Дарин Димитров, ръководният екип на Общината, представители на фирмата изпълнител и ръководителят на проекта инж. Димо Димов. 
„Стремим се да продължаваме с още по-бързи темпове развитието на града, на инфраструктурата и да подобряваме условията за живот“, заяви кметът д-р Димитров. Той отправи и призив към живущите в района за проява на търпение и разбиране по време на ремонтите, след които всички ще се радват на по-достъпна и красива градска среда.
Ръководителят на проекта инж. Димо Димов разясни, че в участъка ще бъде изграден четирилентов път. Ще бъдат изградени нови тротоари, велоалеи, осветление, озеленяване. Вече е подменена и ВиК инфраструктурата по протежение на булеварда. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони