Община Търговище ще подпише меморандум с „Националната компания индустриални зони”

Кметът на Търговище д-р Димитров ще подпише меморандум за сътрудничество с "Националната компания индустриални зони".

Общинският съвет подкрепи сключването на споразумение за създаване на индустриална зона

Общинският съвет даде съгласие Община Търговище да сключи меморандум за сътрудничество с „Национална компания индустриални зони” (НКИЗ) ЕАД. Искането до местните съветници отправи с докладна кметът д-р Дарин Димитров. 

Документът е задължително условие, за да може националната компания да предлага на инвеститори общински терени, на които да бъде изградена индустриална зона, припомнят от общинската управа. 

В проекта на текст на меморандума, който беше представен пред Общинския съвет, е записано, че се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики. Договарят се да осъществяват активен диалог с държавната власт, гражданското общество, национални и международни организации за разработване на съвместни инициативи и проекти, свързани с изграждане и управление на индустриални зони в Търговище.

Споразумението предстои да бъде подписано от кмета на общината и изпълнителния директор на НКИЗ. Съвместно с националната компания ще бъдат набелязани и най-подходящите терени за обособяването на индустриална зона на територията на Търговище. При необходимост ще се предприемат и стъпки за промяна в Общия устройствен план.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони