Погребват Шабан Шаулич днес, слагат и любимата въдица на певеца в ковчега

Директорът на „Рила“: Снимачният екип на Discovery Channel е бил информиран за забраните в парка Проверяват се трима служители на парка, които са наблюдавали процеса на заснемане и ще се установи дали и те не са нарушители

Със 121 депутати в зала парламентът започна работа

Братя Домусчиеви купиха Нова телевизия

Красимир Каракачанов: Крайно време е българските политици да спрат да правят експерименти с изборното законодателство Не е нито полезно, нито честно изборния закон да се променя преди всеки избори, заяви вицепремиерът

Какво е автобиография? Отговорът на радио „Ереван“

САЩ добиват рекордни количества петрол, свалят руските приходи За пръв път бяха отчетени над 12 млн. барела на ден

Китай вижда огромен потенциал в икономиката на Саудитска Арабия

Северна Корея поиска помощ заради недостиг на храна

Камелия Нейкова: ЦИК не за първи път ще се справя с промени в изборното законодателство, приети в последния момент

„Спейс екс“ изстреля израелския „Берешит“ към Луната (СНИМКИ)

Арестуваха двама души, планирали ислямистко нападение в Германия

Силен вятър, дъжд и застудяване днес

Русия е предоставила лекарства и медицинско оборудване на Венецуела

Шефът на НСИ: В преброяването през 2021 г. няма да има опции като „трети пол“, каквито са и европейските регламенти

Общините от Великотърновска област искат общо 5,7 млн. лева от държавата за възстановителни дейности Парите са за ремонт на пътища, мостове и почистване на речни корита

Общо 11 искания за финансиране от общини на територията на Великотърновска област са подкрепени и ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Общинските ръководства от региона настояват за отпускане от държава на общо 5 777 428 лева за възстановителни дейности.

Областната комисия даде положително становище на искането на Община Велико Търново за финансиране на дейностите за възстановяване на общински път Севлиево-Велико Търново – депо строителни отпадъци в село Леденик на стойност 279 568 лева и за възстановяване на път към депо за строителни отпадъци между селата Леденик и Шемшево” на стойност 269 262 лева.

Прието бе повторно искане на Община Велико Търново за финансиране за осем обекта. Шест обекта са разгледани на Заседание на 17 юли миналата година, но четири от тях не са получили финансиране, а два обекта са получили само част от исканата сума. За етап ІІ от проект „Възстановяване на ул. „Климен Охридстки” при манастирския комплекс „Великата Лавра” до църквата „Св. Четирдесет мъченици” в старата столица на стойност 1 297 787 лв. Искат се средства за възстановяване на водосток и общински път Керека- Шевшево в участъка между новостроящ се мост над р. Янтра и Велико Търново” на стойност 202 739 лв.

За ремонт на път към архиологическия резерват Никополис ад Иструм-Никюп, който е на територията на общините Велико Търново и Горна Оряховица. Искането е от община Велико Търново, което е 55,53% от целия обект , който е на стойност 865 852,95 лв. За реконструкция на Стомонобетонов мост над р. Белица са нужни 644 429 лв. Отпуснати са 320 000 лв., трябват още 324 429 лв. За втория етап от проект „Почистване на речното корито на р. Янтра“ във Велико Търново се чакат 1 139 702 лева. За възстановяване на Каменен мост над р. Белица в град Дебелец” се иска остатъка от 224 988 лв.

Подкрепа получи и предложение за финансиране на брегозащитни дейности и възстановяване проводимостта на река Янтра в обхавата на Велико Търново на стойност от 521 227 лв.
Кметът на Община Павликени апелира за отпускане на 186 904 лева за почистване коритото на р. Елийска край село Долна Липница. Искането ще бъде разгледано на следващото заседание след съгласуване със становища от РИОСВ и Басейнва дирекция.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.