Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ с 9,13% ръст на организираните посещения

С над 75 туристически агенции и оператори си е партнирала през изминалата година Общинската туристическа агенция „Цааревград Търнов“ в Старата столица.

Благодарение на договорните отношения, дружеството е увеличило с 9,13 % организираните посещения на музейни обекти в старата столица. Общо 103 044 са обработените входни такси от туристи на „Царевград Търнов“ през 2018 г., като значително са се увеличили организираните чуждестранни групи от САЩ Испания, Китай, Германия, Франция и Великобритания.

11 511 са посетителите, преминали към музейните обекти през Туристическия информационен център. Повечето от тях са индивидуални туристи, като най-интензивен туристическият поток е бил през месеците април, май, юни, октомври и ноември.

Заради нарасналия интерес на испански туристи към културно-историческото наследство на Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ за първи път ще представи туристическия потенциал на града от 23 до 27 януари тази година на Международното изложение FITUR в Мадрид.

Борсата се провежда от 1981 година насам и е едно от най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб и най-голямото на Иберийския полуостров. Ежегодно на форума се представят участници от над 100 страни, множество туристически агенции и туристически асоциации. Събитието служи и като глобална комуникационна платформа за разработване на бъдещи стратегии и насърчаване на туристическия бизнес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони