Общинският съветник Цанко Цонев дари електрохидравличен подемник за близо 5000 лева на Професионалната гимназия в Павликени

Общинският съветник от Павликени Цанко Цонев дари на Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в града електрохидравличен двуколонен подемник с товароносимост 4 тона. Голямото съоръжение, което на стойност от близо 5000 лева вече е доставено и предстои да бъде монтирано в училищната база. 

По волята на дарителя подемникът ще бъде използван за подпомагане на учебния процес. Внедряването на съвременна апаратура при провеждането на практически занятия ще бъде от несъмнена полза за учениците.
Директорът на Професионалната гимназия Миглена Желязкова изказа признателност за жеста и лично връчи на дарителя благодарствено писмо от името на педагогическия колектив.

Цанко Цонев сподели мнението си на човек от бизнеса, че предприятията трябва да поддържат тясна връзка с учебните заведения, за да си бъдат взаимно полезни. 

За общинския съветник, който е и предприемач в сферата на ремонтните услуги и авточастите,осъвременяването на материално-техническата учебна база е от изключително значение, за да може от образователната система да излизат отлично подготвени кадри. Това е от полза, както за частния бизнес, така и за цялата ни икономика, убеден е Цанко Цонев. 

Той изрази задоволство от факта, че ръководството на ПГАТ в Павликени успява да поддържа тясна връзка с бизнеса и да осигурява на учениците си реални знания от практиката. 
Бизнесменът и местен парламентарист апелира фирмите все по-активно да подкрепят образователните институции. 

„Чрез стимулирането на качественото средно образование в дадена сфера и установяването на устойчиви партньорства, всеки от нас, според възможностите си, дава своя принос за укрепване на родната икономика“. От друга страна, фирмите, които и в момента изпитват недостиг на квалифицирана работна ръка, могат по-често да се обръщат към училищата, коментира Цонев. 

Той сподели и своето убеждение, че всеки който е решил да се занимава по някакъв начин с обществена дейност,трябва преди всичко да бъде добър човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони