Общински съветник издирва подпалвача на колата си

Общинският съветник от ВМРО в местния парламент на Шумен Явор Якимов търси очевидци на палежа на личния си автомобил. Във фейсбук във вторник той пусна видео как мъж залива предницата на "Рено"-то му и я пали. Инцидентът е от вечерта на 24 март и беше оповестен от полицията, без да се разкрива на кого точно е автомобилът. По това време Якимов беше и кандидат за депутат и най-вероятно затова е изчакал да минат изборите и да даде публичност.

https://www.facebook.com/yavor.tzekov/videos/4202840976394285

Както "Труд" писа, пристигналите огнеборци заварили на мястото бутилка със запалителна течност, а пламъците били погасени с помощта на прахови пожарогасители от собственика и негови съседи. Унищожени били част от въздуховодна декоративна решетка и уплътнение на предния капак на автомобила, обгорели и калниците. За унищожаване на чужда собственост е образувано досъдебно производство, съобщиха от ОДМВР Шумен. 

По думите на Якимов: "Това не е политика, това е лично! На 24.03.2021 г. запалиха личния ми автомобил на стойност 1300 лв. Този опит за увреждане на моето имущество не е първи. Няколко седмици преди това бяха счупени стъклата на дома ми, два пъти… през няколко дена!" Шуменецът, който е директор на училище в град Каспичан обяснява, че има само заем към банка, не дължа пари на кредитни къщи, лихвари или други лица. Иска да намери истината и да е ясно чии интереси е засегнал.

Записът на палежа е направен от камера, която той е поставил, след като потрошили стъклата на дома му на втория етаж на ул."Нанчо Попович" в Шумен. Якимов очаква извършителят да бъде разпознат и е благодарен на група момчета, че са спасили 23-годишната му кола. Те минавали с автомобила си по същото време, гасили със свой пожарогасител, после със сняг и дори с вода от близка локва. Оказали се негови бивши ученици. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право