Общински фонд ще подкрепя проекти за културен туризъм във Варна

Общинският фонд "Култура" дебютно ще подкрепя и проекти за културен туризъм. Предложението на ресорната дирекция в администрацията единодушно бе подкрепено от Експертния съвет към фонда. За финансиране до 5000 лв. могат да кандидатстват индивидуални артисти, а за културни организации то е до 10 000 лв. Проектите им трябва да са създадени за реализация в онлайн пространството.

Тази година фондът, чийто бюджет е 1 млн. лв., няма да отпуска средства за нови фестивали и конкурси, но ще насърчи проекти, свързани с честването на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град.   
Валидни ще останат приетите миналата година антикризисни мерки. Според тях собственият принос на кандидатите е намален от 30% на 5%, а размерът на допустимите административни разходи на проектите е завишен от 10% на 25%.

Предстои предложенията да бъдат гласувани от местния парламент, след което ще бъде отворена първата сесия за прием на проекти, които ще се реализират от 1 март до 30 юни. Срокът за подаване на документи е от 25 януари до 25 февруари, съобщиха от общината.

 

 

Коментари

Задължително поле