Обявено е ​опасно време в 24 области в страната заради снега

Обявен е оранжев код за пет области в Северна България и жълт за други 19 заради снега. През деня валежите ще отслабнат, след обяд в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони.

Почти 150 снегорина работят на територията на Столична община за овладяване на зимната обстановка. Цяла нощ се обработваха трасетата на масовия градски транспорт и към този момент няма проблем с обслужването на линиите на тролеи, трамваи и автобуси.

През нощта много отсечки бяха заледени. Възстановено е движението на ТИР-ове над 12 т по магистрала "Тракия", в посока София и в посока Бургас. Отпада и ограничението за тежкотоварни автомобили над 12 т. по пътя Велинград – Юндола – Аврамови колиби.

До 15 сантиметра стига снежната покривка в Пампорово и на прохода Превала. Друга критична точка, заради снеговалежа, е проходът Петрохан.

От Агенция "Пътна инфраструктура" призовават за внимателно шофиране и задължително със зимни гуми.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Коментари

Задължително поле