Обявиха Областен конкурс за рисунка „Фолклорните традиции в моя роден край”

Инициатори са Областната администрация във Велико Търново и община Лясковец

Областен конкурс за рисунка „Фолклорните традиции в моя роден край” ще се проведе в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец. Организатори на проявата са Областна администрация - Велико Търново и Община Лясковец, а темата на творбите е „Празници и ритуали”.

Участниците могат да изпращат рисунки и илюстрации, изобразяващи характерните традиции и празнични обреди в родния край. Конкурсът се провежда всяка година, а в него могат да участват ученици от І до ХІІ клас, като ще бъдат оценявани в три възрастови групи- І група - І-ІV клас; ІІ група - V-VІІІ клас; ІІІ група - ІХ-ХІІ клас.

Експертната комисия, която ще оценява творбите, е в състав до пет члена, с председател представител от Областна администрация - Велико Търново.

За учениците от І до VІІІ клас са осигурени предметни награди и грамоти. А за групата ІХ - ХІІ клас грамоти и парични награди: І място - 50 лв., ІІ място - 30 лв., ІІІ място - 20 лв.

Ще бъде връчена и Специална награда на кмета на Общината и Специална награда на областния управител.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят творбите си до 11 май. Наградите ще бъдат връчени при откриване на изложбата през месец май, на специална церемония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони