Овечкин инвестира в женски футбол

Александър Овечкин се присъедини към дъщерите на Джордж Буш и Бил Клинтън и ще подпомага финансово женския футболен тим на „Вашингтон Спирит“.

Хокейната звезда Александър Овечкин реши да инвестира във... футбол, и то в САЩ. Капитанът на „Вашингтон Кепитълс“ ще помага на женския отбор в града. А от клуба информираха за новия инвеститор по оригинален начин, като пуснаха снимка на тениска с името на руснака.

„Важно е да помагаш на жените и на професионалните спортистки не само в САЩ, но и по целия свят – казва Овечкин.  - С моята жена обичаме да гледаме футбол, американски футбол, бейзбол. За мен е важно да подкрепям общността в окръг Колумбия, подкрепям всички в този град.“

И допълни, че за това негово решение, го е вдъхновила майка му, двукратната олимпийска шампионка по баскетбол Татяна Овечкина. „Тя ме научи на това, че независимо дали си мъж или жена, като професионални спортисти сме длъжни да имаме възможност да преследваме едни и същи цели“, откровен е той.

А интересът на хокеиста към футбола не е случаен. Баща му Михаил е бивш футболист на „Динамо“ (Москва), самият Александър пък е фен на „Ливърпул“ още от времето на Майкъл Оуен и Стивън Джерард.

А защо точно в женски футбол? Всъщност в САЩ той дори е по-популярен от мъжкия. Например, финалът на световното през 2015-а по FOX бе гледан от 26,7 млн. души, което е рекорд за този вид спорт за американска телевизия.

Любопитното е, че в клубове в Националната женска футболна лига на САЩ (NWSL) инвестират много холивудски знаменитости, както и звездите в тениса Серина Уилямс, Ноими Осака. А специално в клуба на Овечкин сред спонсорите са и дъщерите на бившите президенти на САЩ Джордж Буш и Бил Клинтън.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт