Огнеборец от Русе изгаси пожар в хотел, в който е на почивака

Кадър: БНТ

Огнеборец спаси от пожар хотела, в който е на почивка. Случаят е от Плиска, а героят от Русе решил, че докато чака колегите си от близката противопожарна служба, може и сам да ликвидира пламъците.

В неделя сутринта младши инспектор Теодор Досев пиел кафе в хотела, в който е отседнал, когато жена съобщила, че навън нещо гори. Пожарникарят излязъл и видял, че гори котелната част. Имало е опасност огънят да обхване покрива на хотела.

"Имаше лека паника в персонала. Казах, че съм пожарникар, да запазят спокойствие, да звъннат на 112, да спрат тока в хотела и да евакуират хората. Казах им да ми донесат пожарогасителя, за да мога поне частично да огранича пожара. Успях да овладея ситуацията, получих и помощ от гостите и персонала на хотела", обясни Досев пред БНТ.

Малко по-късно на място пристигнал пожарен екип от Нови пазар. Огънят вероятно е тръгнал от късо съединение или неизправност в някоя от системите, предполага мл. инспектор Досев. В ресторанта на хотела е имало около 20 души.

Реакцията на младия пожарникар не изненадва колегите му, каза гл. инспектор Иван Иванов - началник на районната пожарна служба в Сливо поле.

"Той е служител от 2019 г., като многократно е показвал своите качества. В конкретната ситуация благодарение на неговата бърза реакция щетите са сведени до минимум".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони