165 лева повече за две трети от учителите Вдигат лекторските часове със 17-18%

Ердоган пристигна в Белия дом

Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Огнеборци откриха изгубени в Еленския Балкан старци

Четирима огнеборци от Велико Търново с два автомобила са издирили и спасили в събота възрастни мъж и жена, които се изгубили в Еленския Балкан.

74-годишната Кремена И. и 76-годишният и съпруг Борис от Кюстендил решили да си направят екскурзия през почивните дни до Велико Търново. Двамата пристигнали в петък и отседнали в хотел в град Дебелец на 3 км от старата столица. Още същия ден тръгнали на разходка сред природата. Бабата и дядото така се увлекли и не усетили, че са вървели с часове и надвечер на 24 март се озовали в гориста местност. Докато се лутали и търсили верния път, притъмняло и съпрузите пренощували на открито като смятали, че на другия ден по светло ще се ориентират по-лесно. На сутринта в събота те продължили да обикалят из планинския район, но не успели да да се върнат в Дебелец. Те дори още повече се залутали и се озовали на брега на язовир.

В 14,27 часа бабата и дядото подали сигнал на тел.112, но не успели да обяснят точното си нахождение. Притеснени възрастните кюстендилци се обадили и на свой приятел от Перник и му се оплакали за бедата, която ги сполетяла. Той също позвънил на спешния телефон.

Тогава спасителите от Велико Търново се свързали с изгубените старци и подробно ги разпитали какво виждат около себе си. В операцията се включили и ловци, които добре познават района. По описанието на околността, било установено, че мъжът и жената са попаднали в местността Развалаци край язовир „Йовковци“ в Еленския Балкан.

Огнеборците им казали да стоят там и да ги чакат. Около 16,30 часа баба Кремена и дядо Борис били открити живи и здрави, приседнали край чер път. Съпрузите били изтощени от преживяното и не можели да повярват, че са изминали над 40 км, докато стигнат в Балкана.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.