Огнян Стефанов потвърди: Помня тези разговори с Васил Божков

Имал съм поне 30 срещи с премиера Борисов, защо не публикуват и тях, попита журналистът

"Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо", заяви пред БНР журналистът Огнян Стефанов във връзка с разпространените от прокуратурата записи на разговори на обвиняемия бизнесмен Васил Божков с него.

"Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. не откривам нищо укоримо в това, напротив".

Стефанов беше категоричен, че не е близък с президента Румен Радев, а е имал само три срещи с него.

"Имал съм поне 30 срещи с премиера Бойко Борисов, защо не ги публикуват и тях", попита реторично журналистът.

Стефанов заяви, че протестиращите не са организирани и той не участва в организирането им от бизнесмена Божков: "Не мога да отговарям за него. Не го познавам този човек. Носители на промяната са протестиращите, те са моите хора, те са на площада, Божков не е моят човек".

"Той (Цветан Василев, бел. ред.) има познанията, но няма амбицията, няма остротата. А без острота не може да се проведе тая битка и война", казва Стефанов на Божков в разговора им на 10 юни.

"Давам ти материали к'во да пишеш", казва Божков на Стефанов в разговора им на 12 юли, а журналистът отговоря с "Да, да, да. Разбира се.".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право