Ограбиха 84-годишна, влизайки в дома й през покрива

 

84-годишна жена от поповското село Осиково е  ограбена от двама непознати, проникнали в дома й, след като смъкнали част от циглите на покрива и се вмъкнали през капандурата в къщата й. Възрастната самотноживееща жена е била нападната в нощта срещу събота. Около полунощ телевизорът в стаята й бил пуснат, но тя спяла и не чула шума от влизането на неканените гости. Те я разбудили разтърсвайки я грубо и я заслепили с фенерче. Наредили й да даде парите си, за да не я заколят. Ударили я веднъж. Прибрали 120 лв. и мобилен телефон.

Възрастната жена не загубила присъствие на духа и след тръгването им се обадила по стационарния на сина си, който живеел  в центъра на Осиково. Нейната къща била накрая и наоколо нямало други обитаеми домове.

При огледа е установено, че крадците са стигнали до покрива със стълба, която намерили в плевника на къщата. Първоначално се смятало, че нападателите са от района и знаели кое къде се намира, както и че нападнали къщата, защото там живеела майка на бизнесмен. Те обаче не са измъчвали жената да искат още пари, освен тези, които намерили. В действителност тя нямала и други.

Вечерта преди да я нападнат, жената приготвяла палачинки за събралата се ловна дружинка, която на другия ден откри сезона.

В Осиково са в недоумение от нападението. Селцето е с около 200 жители. Има летни вили на хора от  Попово и Русе, както и на чужденци. В района няма престъпления и това нападение слиса местните. Заради станалото хората веднага предприели мерки да търсят фирми за охрана и да слагат камери.

Коментари

Задължително поле