На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Ограбиха 84-годишна, влизайки в дома й през покрива

 

84-годишна жена от поповското село Осиково е  ограбена от двама непознати, проникнали в дома й, след като смъкнали част от циглите на покрива и се вмъкнали през капандурата в къщата й. Възрастната самотноживееща жена е била нападната в нощта срещу събота. Около полунощ телевизорът в стаята й бил пуснат, но тя спяла и не чула шума от влизането на неканените гости. Те я разбудили разтърсвайки я грубо и я заслепили с фенерче. Наредили й да даде парите си, за да не я заколят. Ударили я веднъж. Прибрали 120 лв. и мобилен телефон.

Възрастната жена не загубила присъствие на духа и след тръгването им се обадила по стационарния на сина си, който живеел  в центъра на Осиково. Нейната къща била накрая и наоколо нямало други обитаеми домове.

При огледа е установено, че крадците са стигнали до покрива със стълба, която намерили в плевника на къщата. Първоначално се смятало, че нападателите са от района и знаели кое къде се намира, както и че нападнали къщата, защото там живеела майка на бизнесмен. Те обаче не са измъчвали жената да искат още пари, освен тези, които намерили. В действителност тя нямала и други.

Вечерта преди да я нападнат, жената приготвяла палачинки за събралата се ловна дружинка, която на другия ден откри сезона.

В Осиково са в недоумение от нападението. Селцето е с около 200 жители. Има летни вили на хора от  Попово и Русе, както и на чужденци. В района няма престъпления и това нападение слиса местните. Заради станалото хората веднага предприели мерки да търсят фирми за охрана и да слагат камери.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.