Одобриха снега за стартовете в Банско

Пистата в Банско мина задължителния снежен контрол преди стартовете от Световната купа по ски алпийски дисциплини идния уикенд. От 22 до 24 февруари пиринският курорт приема алпийска комбинация, супергигантски слалом и гигантски слалом.

Дългогодишният шеф на състезанието Валентин Стефанов даде положителна оценка на подготовката на пистите и уведоми за това Маркус Валднер, състезателен директор на Световната купа при мъжете. Работата по трасетата продължава под ръководството на новия шеф на състезанието Виктор Гичев. Над 200 човека се занимават със заледяването на пистата „Марк Жирардели“, която ще приеме двата скоростни старта. Към екипите на ски федерацията се присъединиха военнослужещи от 101-ви алпийски полк и студенти от НСА. Плановете са до 18 февруари всичко да е готово, за да посрещне най-добрите скиори в света, които ще пристигнат директно от световното първенство в Оре (Швеция). Отборите на САЩ, Норвегия, Русия, Словения и Швеция са дали заявки за по-ранни тренировки. Пистата вече е затворена за туристи.

„Писта „Томба“ е още отворена, но и тя ще бъде подготвена за състезанията – заяви Иван Обрейков, маркетинг-директор на концесионера на ски зоната „Юлен“. - Трасето се напоява обилно с вода, след което се обработва със специализирани машини. Целта е да замръзне на поне 50-60 сантиметра, за да бъдат устойчиви трасетата.”

Коментари

Задължително поле