Ожени се най-богатият млад аристократ в света

Хю Гросвенър и Оливия Хенсън се сгодиха миналата година, но се срещат от по-рано.

Кралска сватба

Хю Гросвенър е кръщелник на крал Чарлз III и потомък на Пушкин

Съпругата му Оливия Хенсън носеше фамилна тиара, изработена от Фаберже

След поредица от мрачни вести откъм Великобритания най-после дойде и добра новина – състоя се очакваната от няколко години сватба на най-желания ерген на Острова – Хю Гросвенър, VII херцог на Уестминстър, кръщелник на крал Чарлз III. От своя страна той е кръстник на принц Джордж, най-големия син на Уилям и Кейт, и на Арчи, сина на Хари и Меган. Хари не присъства на сватбата в катедралата Честър в едноименния град в Чешир. Кралското семейство бе представено от принц Уилям и принцеса Йожени.

Интересен факт в биографията на младоженеца е, че той е потомък на Александър Сергеевич Пушкин. Родствената връзка е малко сложна, но си струва да се проследи. Наталия Пушкина, най-малката дъщеря на поета, се омъжва за немския аристократ принц Николай-Вилхелм от Насау. Дъщеря им София сключва брак с внука на Николай I и става графиня дьо Торби. Най-голямата й дъщеря Анастасия Михайловна де Торби, вече в Англия, приема предложението за брак на сина на диамантения магнат сър Харолд Уорнър, 3-ти баронет. Тяхна внучка е Наталия Айша Филипс, родена през 1959 г. На 19 години тя се омъжва за граф Джералд Гросвенър и ражда син Хю.

Година след сватбата Джералд наследява титлата VI херцог на Уестминстър от баща си, както и невероятно богатство. Grosvenor Group, върху която се гради богатството на съвременния VII херцог на Уестминстър, е основана през 1677 г. и все още се занимава с недвижими имоти по света. В момента семейство Гросвенър притежава земя и най-скъпите къщи в елитни райони на Англия.

През август 2016 г. Хю наследява титлата херцог на Уестминстър. Сега той е на 33 години, но още на 25 става най-богатият млад аристократ в света. В момента състоянието му се изчислява на около 10 млрд. паунда.

На 7 юни Хю Гросвенър официално се венча за 31-годишната Оливия Хенсън. Булката също не е случайна - тя е родена в семейството на борсовия брокер Рупърт Хенсън и съпругата му Каролайн. След като момичето завършва училището на Кейт Мидълтън, елитния Малборо колидж, тя продължава в Тринити колидж. Известно време работи в компания за напитки и сокове, след което се премества в индустрията с биохрани.

Булката с баща си и двуметровия си шлейф.

Тоалетът на булката, изработен от британската дизайнерка Emma Victoria Payne, бе с впечатляващ двуметров шлейф, който приятелка трябваше да придържа заради силния вятър. На главата си Оливия носеше тиарата „Листа от мирта“, изработена от знаменития бижутер Карл Фаберже през 1906 г. Бижуто е семейна ценност и всички жени във фамилията се венчават с него. За да спази традицията „нещо старо, нещо ново, нещо синьо и нещо назаем“, младоженката бе избрала тъмносини обувки. Букетът в ръцете й бе направен от цветя, набрани изключително от имението Итън Хол, където се намира къщата на фамилия Гросвенър: ириси, маргаритки, клематис, рози, сладък грах, портокал, лилии.

Тиарата „Листа от мирта“ е изработена от Фаберже през 1906 г. 

Огромното мнозинство, стекло се в Честър за кралската сватба, през целия ден можеше да се наслади на безплатни сладолед и сорбе, а предоставените от младоженците 100 хиляди живи цветя бяха раздадени на благотворителни организации и църкви и засадени в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица