ОИК-Септември не бърза с отстраняването на подсъдимия Лазар Влайков от местния парламент

Общинската избирателна комисия (ОИК) в Септември отказа на този етап да разгледа постъпилото уведомление от председателя на местния парламент, с което се иска отстраняването на общинския съветник Лазар Влайков, който е подсъдим по дело за убийството на собственика на ресторант „Градина” в село Виноградец Наско Тонкев. На заседанието на ОИК-Септември са присъствали всичките й 9 члена и решението им е единодушно.

Те считат, че към настоящия момент не са изяснени всички факти и обстоятелства, които са от значение за правилното произнасяне по казуса. Веднага след постъпване на изисканата от Окръжните прокуратури в Пазарджик и Пловдив информация, Общинската избирателна комисия – Септември ще свика незабавно ново заседание, на което да се вземе решение по реда на чл. 30, ал. 6 от ЗМСМА. Законовото основание за искането за отстраняването на Лазар Влайков, който подаде оставка като председател на местния парламент в Септември, като редови общински съветник е неявяването му на три поредни заседания.

Причината за отсъствието му бе, че по това време той се намираше в следствения арест или под домашен арест. През тази седмица мярката за неотклонение „домашен арест” бе сменена с по-лека – „парична гаранция” от 8000 лева, и Лазар Влайков няма да бъде възпрепятстван да се явява на редовните заседание на ОбС-Септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони