Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Окончателно: Повишиха имуществения данък във Варна Местната хазна отпусна 774 000 лв. на две болници

Данъкът за придобиване на имущество по възмезден начин на територията на община Варна догодина се увеличава от 2,6% на максимално допустимите 3%. Това гласува местният парламент на последната си за 2019 г. сесия. Увеличение на други местни данъци за 2020 г. няма да има.

Кметът Иван Портних, който бе вносител на предложението за корекция, припомни, че налогът е еднократен и засяга само част от данъкоплатците. „Както предишния мандат, така и този, не променяме нито един данък, който е на ежегодна основа и който касае всички наши съграждани, въпреки че в големите градове тече процес на повишение. Внушението, че се вдигат данъците, категорично не е вярно“, изтъкна Портних.

Имущественият налог не е бил променян над 10 г. След увеличаването му се очакват около 3,7 млн. лв. повече приходи в бюджета. Те ще бъдат инвестирани в облагородяване на градската среда, опазване и поддържане на зелената система на общината, изграждане и ремонт на тротоари и улици в междублоковите пространства, стана ясно на заседанието.

На него съветниците гласуваха от местната хазна да бъдат изплатени 774 000 лв. за две болници. С 324 000 лв. спасителна целева субсидия ще бъдат осигурени средства за заплати, осигуровки и данъци на работещите в Белодробната болница, които от април не са получавали пълния обем на възнагражденията си. Останалите средства отиват в Очна болница за погасяване на стари дългове, натрупани преди общината да предостави управлението й на Медицински университет-Варна. На сесията бе одобрен и проект за саниране на 8 блока във Варна за над 1,2 млн. лв. Общината ще го съфинансира с до 62 000 лв., а останалите разходи ще поеме ОП „Региони в растеж“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.