Окръжен съд-Благоевград: Атанас Камбитов е бил шеф на фирма за 8 дни, докато е бил кмет

Атанас Камбитов е бил шеф на фирма за 8 дни, докато е бил кмет на Благоевград. Той обяви тогава, че е станала техническа грешка и заведе търговско дело в Окръжния съд-Благоевград.

Окръжният съд излезе чак сега с решение и отхвърли като неоснователен иска на екскмета Атанас Камбитов, който оспори вписването му за управител на фирма „Старт- 2015“ ЕООД по време на втория му мандат като техническа грешка.

Предявените искове от страна на Атанас Камбитов срещу фирмата, представлявана от Румяна Шекерлийска, с които да бъде обявяване като несъществуващо обстоятелство избора му за управител и вписването му като такъв да бъде прогласено за нищожно и недопустимо и в крайна сметка заличено, са неоснователни, реши съдия Николай Грънчаров.

Заради това обстоятелство през април месец миналата година общинска съветничка поиска да се прекратят правомощията му като кмет и казуса влезе за решаване в Общинската избирателна комисия. Там обаче отказаха да прекратят мандата на Камбитов като кмет.

В аналогична правна ситуация сега се оказа и новия кмет на Благоевград Румен Томов. И за него избирателна комисия бе сезирана от бившия вече кмет Камбитов, но комисията отказа да прекрати правомощията на Томов.

Казусът влезе в Административния съд и във вторник 14 януари е първото заседание по делото.

Коментари

Задължително поле