Окръжната прокуратура в Търново поиска арест за убиеца на бабата от Бяла черква

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 18-годишния извършител на изнасилване и последвала смърт на възрастна жена в гр. Бяла черква. С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за 72 часа до довеждането му пред съда.

Даниел Г. е привлечен от прокуратурата в качеството на обвиняем за това, че 6 декември изнасилил 70-годишна старица, като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. Вследствие на действията на обвиняемият жената се е задушила и издъхнала.

Извършеното престъпление представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал.4, т.4 от НК.

Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Димитър Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съществува и реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да се произнесе по направеното искане.

Коментари

Задължително поле