Бургас с нов паркинг за 50 коли

Благотворителният календар на Fibank вдъхновява да правиш добро

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Криминалисти от Сливен беседват с ученици за вредата от наркотиците

Районна прокуратура – Средец дарява награда от ВСС на „Българската Коледа“

Премиерът Борисов: Принципът, който сам защитавал, е отбрана и възпиране, но диалог с Русия (ВИДЕО)

Срути се стена на строителен изкоп в столичния квартал „Манастирски ливади“

Светофар падна на кръстовище в столицата

Глобиха бивш кмет 3000 лева за незаконно сметище

Приеха Андреа в болница на системи (СНИМКА)

Синът на Миню Стайков остава на свобода

Силно земетресение е усетено край остров Крит

Шофьорка отнесе пешеходец на улица в Лом

Мегз: Майка ми ме научи да готвя едва на 28

Министър-председателят се срещна с Йенс Столтенберг (СНИМКИ и ВИДЕО)

Окръжният съд в Търново отмени парична гаранция и постанови арест за търговец на гласове Магистратите потвърдиха гаранция от 1500 лева за негов съучастник

Окръжният съд във Велико Търново разгледа наложените от Районния съд в Горна Оряховица мерки за неотклонение на двама търговци на гласове от с. Драганово. Заседанието бе по протест на Районната прокуратура в железничарския град. Преди седмица Районният съд в Горна Оряховица пусна от ареста търговци на гласове срещу парични гаранции и подписка. Тодор Тодоров бе освободен от килията срещу 800 лева гаранция, Мустафа Мустафов-Маджара срещу 1500 лева, а техният съучастник Абдула срещу подписка.

Окръжният съд отмени паричната гаранция за Тодоров и му наложи постоянен арест.

„Съставът на въззивния съд намира, че са налице задължителните предпоставки по чл. 63 от НПК за взимане на най-тежката мярка за неотклонение а именно – събрани са достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, в което е обвинен, а обстоятелството, че не пребивава на регистрираните като постоянен и настоящ адреси. Освен това и фактът, че единият от родителите му живее в Кипър, сочат реална опасност същият да се укрие“, гласи становището на съда.

Паричната гаранция от 1500 лева наложена на Мустафа Мустафов-Маджара обаче е потвърдена.

Преди първия тур на изборите, се разбра, че двама жители от Драганово предлагат пари срещу гласуване за кандидат за кмет от една от партиите в Горна Оряховица. Стана ясно, че вечерта преди 27 октомври в съседна на къщата на единия задържан са раздавани пари на гласоподаватели.
На въпросните лица са повдигнати обвинения.

В законовия 3-дневен срок наблюдаващият прокурор ще реши дали да протестира решението на съда относно мерките за неотклонение на тримата обвиняеми.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.