На 31 март 2020 да почерпят

Рибите да обърнат внимание на близките си, а Овните да избягват пътувания – Дневният хороскоп на Алена

Лекарствата срещу COVID-19 (ИНФОГРАФИКА)

Със секс да избием глобата за разходка! Сайтът Pornhub обяви официално, че плаща по $3500 за аматьорско видео

Разширяват Монако за повече луксозни домове

Правителството прие измененията в държавния бюджет за 2020 г. Предвижда се изтегляне на до 10 млрд. лв. държавен дълг

Продажбите на жилища в Сингапур се увеличават

Две жени са пострадали при катастрофа в Благоевград

Третият тест за коронавирус на Ангела Меркел също е отрицателен

Колумбийски бунтовници слагат оръжието

Отсрочват заемите на няколко стъпки Започват с 2-3 месеца, а при необходимост ще има удължаване за мораториума

Меган и Хари приключиха със задълженията си към кралското семейство

Компаниите не променят плановете си

КПП-та и пеши патрули в Бургаското гето

Военен кораб с 1000 болнични легла пристигна в Ню Йорк, за да помага в борбата с коронавируса

ОЛАФ залови стотици тонове шампоани менте, достатъчни да се напълнят няколко басейна Китайската пратка е на стойност 5 млн. евро

Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ оглави необичайна международна акция и успя да спре доставката в Европа на близо 400 тона шампоани менте в опаковки на известни марки.

Произведените в Китай течности на стойност около 5 милиона евро са заловени в Колумбия и Мексико. През цялото време от ОЛАФ са следили отблизо доставката, която на хартия е била предназначена за Латинска Америка, поради сигнали, че реалната й крайна дестинация е Европа.

Миналия месец службата е получила информация за разбиването на нелегалната фабрика за шампоани в Китай. Според данните, малко преди това, по море е отпътувала голяма пратка, произведена в завода. За да бъдат заблудени властите, доставката е извършена по сложен маршрут, включващ спирки в няколко пристанища – в Китай, Корея, Мексико и Колумбия – и претоварване на различни кораби.

Проследяването е осъществено с помощта на специализиран софтуер, който събира данни в реално време от морските съдове и пристанищата по цял свят. Когато преценили, че има риск фалшивият шампоан да бъде отклонен, преди да достигне крайната си дестинация във Венецуела, от ОЛАФ предупредили националните власти в Колумбия и Мексико и препоръчали претърсване и изземване на пратката.

В сътрудничество с експерти на ОЛАФ и испанските митнически служби, властите в Колумбия и Мексико откриват впечатляващите 400 тона фалшиви шампоани, количество достатъчно за напълването на няколко плувни басейна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.