Министър Ангелкова подкрепи идеята на бранша за ваучери за здравни почивки

Инспекцията по труда: Злополуките в строителството намаляват Най-честите нарушения са свързани с обезопасяването при работа на височина

Красимир Каракачанов валидира юбилейна марка „140 години Българска армия“

Върнаха „Милан“ в Европа

2 инцидента за по-малко от 2 часа са предизвикали неправилно пресичащи коли на прелези

Габриела Медарова остава в ареста Прокуратурата й повдигна обвинение

Заседава Областната комисия за борба с епизоотичните ситуации в Търново

Валентин Радев за чумата: Всички, които отиват в засегнатите райони, разнасят зараза

16 годишна катастрофира, докато се учи да шофира

Откраднаха близо десет хиляди лева от каса на управителя на магазин в столичният квартал „Младост“

За Русия е нормално да води хибридни войни, заяви Ангела Меркел

Кметът Йорданка Фандъкова: Над 200 хил. лв за пет църкви дава Столичната община Заедно с Арменската църква, религиозните общности с храмове в карето на толерантността вече ще станат пет

Бургаски математици с медали от Хонг Конг

Русенка благодари на шуменските полицаи за спасени 10 000 лв.

Тръмп готов да наложи по-високи мита на целия китайски внос

Мая Манолова в писмо до КЕВР: Рязкото увеличение на природния газ е поредният натиск върху българския народ

Снимка: Архив

Омбудсманът Мая Манолова изпрати остро становище до председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов срещу драстичния скок на цената на природния газ, съобщават от офиса на омбудсмана.

„Както всички знаем, увеличението на цените на основните горива води след себе си увеличение на цените на стоките и услугите, но не и обратното“, отбелязва Манолова.

Тя посочва, че увеличението на цената на природния газ неминуемо ще доведе до увеличение на цените на електрическата и топлинна енергия, на хранителните продукти, на транспортните и медицински услуги, фармацевтични продукти и т.н.

Омбудсманът подчертава, че при изпълнение на регулаторните си правомощия КЕВР следва да се ръководи и от принципите за осигуряване на баланс между интересите на енергийните предприятия и клиентите, както и за създаване на гаранции за защита на крайните клиенти. По думите й убеждението на гражданите е, че при взимане на решенията надделяват интересите на енергийните предприятия.

„Категорична съм, че при вдигане на цените на природния газ, на електрическата и топлинна енергия следва да се прави анализ от експерти за отражението им върху икономиката и потреблението“, заявява тя. Манолова подчертава, че „рязкото увеличение на природния газ е поредният натиск върху българския народ и ще доведе до трудно преодолими, а за някои групи от хора – непреодолими проблеми.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. тая да пита, що не го обявиха преди изборите… та боко да и обясни за евроатлантизъма…

  2. ИМЕННО,НЕЗАБАВНО СЛЕД ИЗБОРИТЕ УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНИТЕ И СЕ БЪЗИКАТ С ХОРАТА!!!!

  3. Те се бъзикат с вас г-жа МАНОЛОВА. Вие и ПЛЕВНЕЛИЕВ не построихте Южен поток. А ТИКВАТА това и чакаше, за да хвърли вината на БСП. Не се ли усетихте, защо ГЕРБ ви избраха за омбусман. Защото се отърваха от вас.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.