Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Петър Андронов, председател на Асоциация на банките в България: Работим интензивно, за да можем да предприемем мерки, които да помогнат на хората и бизнеса, засегнати от COVID-19

Димитър Радев, управител на БНБ: Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Ето с какви документи ще кандидатстват фирмите за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО) Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

Омбудсманът Мая Манолова: Търпимост към правомощията на монополните дружества вече няма

Дошъл е моментът, когато извънредните правомощия на частните съдебни изпълнители, на монополните дружества, на банките, и на фирмите за бързи кредити ще бъдат ограничени, търпимост повече няма, толеранс никакъв. Това заяви в предаването „120 минути” по bTV  омбудсманът Мая Манолова.

По думите й България днес е разделена – на бедни и богати, на леви и десни, на народ и политици.

„Което е жалко, защото солидарността, спойката в обществото, е пътят, който може да ни извади от ситуацията, в която се намираме”.

Тя коментира и агресията по улиците от последните две седмици. Според нея обяснението е в чувството за безнаказаност, чувството, че липсва справедливост, че липсва законност, което не е в резултат от работата на политиците.

„Това не е от вчера, това е от 25 години. Ние в момента берем плодовете на второ поколение хора, които смятат, че успех се постига не с можене, не със знание, не с труд, не с усилия, не с учене, а със сила. Това е поколението на прехода, за което отговаряме всички ние, тук няма невинни.

Да стане омбудсман е било труден избор, каза Мая Манолова.

„Това беше труден избор, да изоставя партийната политика, парламента, и да се посветя на 100 процента на проблемите на хората , но нито за секунда не съм съжалявала. Имам огромната привилегия да работя за хората и те да виждат в мен институцията и човека, който винаги ще застане на тяхна страна.

Но не беше лесно, особено в началото. Имаше подозрения, имаше съмнения и на президента Плевнелиев, и на други публични личности, че мога да съм почтена, че мога да съм равноотдалечена, че мога да стоя изправена, а не да се накланям вляво или вдясно.

Не им се сърдя, защото те имаха своите основания да се съмняват, но съм доволна две години по-късно, включително президентът Плевнелиев, и други, които се изказаха публично срещу моя избор, намериха начин да ми се извинят и да кажат, че тогава не са били прави”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.