Омъжена българска зъболекарка лудна от любов по своя колежка лекарка в Англия

Съдебен процес е прекратен след споразумение обвиняемата да не безпокои повече жертвата си

52-годишната българка Даниела Тодорова-Бесарбова, която работи като зъболекар в Глостършър, Югозападна Англия, тормозела своя колежка лекарка, като й отправяла неприлични предложения и искала да й бъде любовница, пише "Дейли Мейл".

Българката не се призна за виновна пред местния съд и отрекла да е преследвала лекарката.

Стоматоложката е омъжена и никога преди не е имала интимни отношения с жена, но била обсебена от своята колежка. Мъките на лекарката продължили 22 месеца – от месец декември 2015 г. до септември миналата година – освен че преследвала колежката си, Даниела се преместила да живее в непосредствена близост до „жертвата си“. При ареста в компютъра на българката били намерени снимки на лекарката.

Съдебният процес е трябвало да започне вчера, но в последния момент прокуратурата е предложила да не се пристъпва към дело, ако Даниела се съгласи да не доближава и безпокои повече жертвата си, което обвиняемата е приела.

В началото взаимоотношенията между двете лекарки били чисто професионални, докато един ден българката поканила на среща своята колежка. След отказ, последвала покана за приятелство и съобщения във фейсбук.

През април 2016 г. Даниела дори заявила, че ще се върне в България, за да се разведе със съпруга си. Зъболекарката отправяла лични въпроси към своята колежка, питала я дали била щастлива. Поканила я повторно на среща, но отново получила отказ. В любовно писмо до жертвата си българката написала, че е поискала съгласие за развод от мъжа си и че до три месеца ще бъде свободна. „Ще те чакам“, написала влюбената зъболекарка.

„Ти си единственият човек, с когото съм искала да прекарам живота си, никога преди не съм била влюбена в жена“, пише още в обяснението. Лекарката категорично заявила, че не иска да има контакт с обвиняемата, което разстроило Даниела, заявявайки, че това ще й разбие сърцето.

Лекарката се чувствала разстроена от факта, че нейна колежка я преследвала, това се отразило на работата й и със съпруга й предприели допълнителни мерки в социалните мрежи, като ограничили достъпа до акаунта на българката.

„Чудя се дали трябва да бъде по-малко достъпна и открита към хората, отколкото съм. Не вярвам, че тази жена ще спре да ме преследва“, заяви в съда жертвата.

Коментари

Задължително поле