Българин загина в Кипър

Премиерът Борисов се срещна с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа

Трима хвърлени в ареста за отглеждане на канабис

Полиция нахлу в Държавното горско стопанство в Търново

Българска преводачка с награда от съюза на гръцките писатели в Гърция

Джъстин Трюдо запази властта в Канада, но ще управлява с малцинство

Акциите на Боинг се сринаха след нови проблеми със 737 МАX

II. Специална прогноза за вота на астролога Алена за “Труд”

32-годишен нападна медик от Спешна помощ в Петрич

Фейсбук обяви мерки срещу манипулативните и филшивите новини

Проф. Иван Илчев: Комисията с Македония зацикли отново около Гоце Делчев След решението за предсрочни избори в Скопие, бъдещето й не е светло, каза историкът

Германският министър на отбраната предложи Берлин да изпрати стабилизираща мисия в Сирия

Арестуваха двама, карали много пияни

Какви са резултатите от проведената акция „Ден без псувни”?

Настаняват изоставеното в Петрич бебе в приемно семейство

ООН призова САЩ да се борят по-активно с расистката идеология

Експерти от ООН призоваха САЩ да се борят по-активно с расистката идеология. В разпространено в сряда заявление те изразиха съболезнованията си на семействата на хората, убити в щатите Тексас и Охайо, като обърнаха внимание на връзката между разпространението на расистките идеи и насилието в САЩ.

„Съединените щати трябва да признаят прякото въздействие на расизма, ксенофобията и нетолерантността върху насърчаването на насилието и създаването на атмосфера на страх и нестабилност в етническите и религиозните малцинствени общности“, каза Ахмед Рийд, председател на Работната група на експертите по въпросите на хората с африкански произход, предаде ТАСС.

От своя страна специалният докладчик на ООН за расова дискриминация и ксенофобия, Тендая Ахиум, подчерта, че „използването от страна на политици и лидери на омразни изказвания с цел да се осигури подкрепа“ от страна на населението ги прави „съучастници на последващо насилие“.

Рийд и Ачиум припомниха, че стрелците, извършили кланета в Съединените щати, прибягват в своите манифести и съобщения в социалните медии до риторика, „дехуманизираща хората въз основа на тяхната раса, религия, имиграционен статус и етническа принадлежност“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.