Ново звено контролира горивата Нова дирекция ще отговаря за регистрация на търговците на горива

Шефът с по-голямо доверие от правителството Ролята на медиите нараства, влиянието на фейсбук намалява

Юрий Асланов за проучването на „Афис“: Няма нищо странно в това левицата да е пред управляващите

US Конгресът забрани излизане от НАТО

Умуват дали да четат обвинителния акт по делото „КТБ“

Бъчварова: ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство

Избират „Детска мелодия на годината“ на 23 март в НДК 14 нови авторски песни се състезават в националния фестивал

Близо 300 фалшиви инвалиди от Разградско са съдени да връщат пари Материалите за организирана престъпна група са в Спецпрокуратурата

Кметът на Търново и потомка на Райна Княгиня инициират конкурс за иновативни проекти Инициативата ще бъде представена пред Великотърновския университет, бизнеса и фирмите в сферата на високите технологии

Остров до Созопол става световен арт център “Св. Св. Кирик и Юлита” се преобразява с помощта на музея Лувър

Френската здравна агенция е открила опасни химикали в памперси

Отстранена е аварията в „Люлин“, която остави без ток клиенти на ЧЕЗ

БНТ сваля Валя Ахчиева Мотивът - "максимална равнопоставеност" във вътрешен конкурс за ново разследващо предаване

Барние: Ако Великобритания излезе от ЕС без споразумение, Лондон ще носи огромна отговорност по въпроса с ирландската граница

Готвят 242 пролетен панаир в Търговище Запазване на ниски тарифи за участниците предвижда общината

Опасният мост над жп линия край Шумен с искане за ремонт от 2 години

Опасният мост край Шумен, от който се отцепи стоманено-бетонен борд с парапета и надвисна над жп. линия, е бил за ремонт отпреди 2 г. Както „Труд“ писа, над 3 тона къс се отцепи и опря в контактната мрежа. За късмет беше забелязан от локомотивен машинист и светкавично бяха взети мерки за обезопасяването му.

През 2014 г. от Областно пътно управление са направили искане до Агенция „Пътна инфраструктута“ за ремонт. Тогава обаче проучване на агенцията показало, че мостът е общинска собственост и финансиране не е разрешено. Според решение на Министерски съвет от 2007 г. е утвърден списъка на общинските пътища и от него става ясно собствеността на въпросния мост над жп. линията София-Варна.

Във вторник сутринта, когато пешеходната му част поддаде, между институциите пак се завърза спор чий е моста. В сряда областният управител на Шумен Донка Иванова/тя все още е на поста си, въпреки рокадата б.а./ подписа искане до служебния министър на регионалното развитие Спас Попниколов и председателя на АПИ Дончо Атанасов за проектиране, ремонт и уширяване на моста с количествено-стойностна сметка от 546 261 лв. Преди две години сумата е била приблизително същата.

Очаква се кметът на Шумен Любомир Христов да направи искане за промяна собствеността на мостовото съоръжение. Общината няма потенциал да го поддържа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.