Опера Пловдив кани на Новогодишен бал с музикални изненади и със супергрупата „Фондацията”

Опера Пловдив отваря врати за последното за 2017 г. светско музикално събитие на града под тепетата – „Новогодишен бал в операта”, който ще се проведе на 29 декември (петък) и ще продължи над 4 часа. За четвърта поредна година всички пространства в Дома на културата „Борис Христов” ще бъдат изпълнение с любимата музика на три поколения като кулминацията ще е съвместният концерт на Оркестъра на Опера Пловдив със супергрупата „Фондацията”.

Зрителите на бала ще бъдат посрещани от шармантната Госпожа Опера заедно с балетистите и хористите на Опера Пловдив. Музикалната програма ще започне в 18,30 часа с камерни изпълнения на солистите на Опера Пловдив Марк Фаулър, Евгения Ралчева, Евгений Арабаджиев, Светлана Иванова и др. във фоайето на втория етаж.

29pl4010-3Щафетата ще поеме „Биг Бенд Пловдив” със суинг и евъргрийни в централното фоайе, където ще има кетъринг с безплатна чаша вино за всеки присъстващ на бала. Гостите ще могат да закупят и промоционални ваучери-подарък за постановките на Опера Пловдив през 2018.

В 19,30 часа публиката ще бъде поканена в Голямата зала, където Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят незабравимите хитове на групите, от които е започнала кариерата им. Всички песни ще прозвучат за първи път пред пловдивската публика в нов аранжимент за симфоничен оркестър под диригентската палка на Константин Добройков. Зрителите ще чуят песни като „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад” на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони.

Следващият Бал в Опера Пловдив ще бъде за Първа пролет с песните на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” за първи път в нов аранжимент за симфоничен оркестър, съобщиха организаторите на светското музикално събитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура