Опера Пловдив организира втори празничен концерт "Светът е Коледа"

Ръководството на Пловдивската Държавна опера организира и втори празничен концерт "Светът е Коледа", след като билетите за първия на 23 декември (петък) от 19 часа бяха разпродадени на 100%. Вторият коледен концерт ще се проведе навръх Бъдни вечер - 24 декември от 11 часа, а програмата включва най-известните мелодии и песни за Рождество Христово от цял свят в изпълнение на солистите Евгения Ралчева и Петя Петрова, Хора и Оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков, Хора на пловдивските момчета "Стефка Благоева" с диригент Милка Толедова и Хор "Детска китка" с диригент Яна Делирадева. Билетите са от 8, 10, 12 и 16 лв. и се продават на касата на Концертна зала на площад "Централен", в Билетния център пред общината и в мрежата на "Ивентим".

24pl4034-2Последният концерт за 2016 г. на Опера Пловдив пък ще бъде с музикантите от "Акага" на 29 декември от 21 часа като част от традиционния Новогодишен бал в операта. Проектът "Акага симфони" обединява оркестъра на Операта с диригент Константин Добройков и музикантите от култовата БГ група. Двете формации ще изпълнят части от "Уестсайдска история" на Бърнстейн и най-известните парчета на "Акага" в нов аранжимент. Музиката на групата, сформирана през 1992 г. от тогавашни студенти от Консерваторията, представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп. Напоследък "Акага" свирят повече в чужбина и това ще е една от малкото възможности за меломаните да им се насладят и то в комбинация с професионалистите от оркестъра на Опера Пловдив.

Началото на концерта на 29 декември е от 21 часа в Дома на културата "Борис Христов". Преди него от 19 часа е класическата програма "Шампанско с Виена Фолксопер", в която традиционно присъстват солисти на прочутата австрийска опера, в която за Нова година традиционно се изпълняват оперетите на Шраус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура