Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

„Опознай културното наследство на България“

Tретата национална конференция по културен и религиозен туризъм “Опознай културното наследство на България” ще се проведе от 25 до 27 май в Елена. Тридневният форум се организира от програмата “България ви очаква” с директор Весела Цолова, списание “Еврорегион”, платформата www.welcometobulagria.biz, информационния сайт www.presa.bg, съвместно с официалния домакин община Елена и кмета инж. Дилян Млъзев. Събитието се провежда със съдействието на Министерството на културата, Комисията за защита на потребителите, Агенцията по заетостта към Министерството на труда и социалната политика, Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий”, Музея на Възраждането “Иларион Макариополски” в Елена и “Хебросбус” ООД.

В конференцията ще участват експерти на ресорните министерства, от които зависи развитието на този специфичен туристически продукт – Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на образованието и науката, общини, ТИЦ-ове, музеи, представители на туристическия бизнес и туроператори, водещи висши учебни заведения, екскурзоводи, журналисти и други.

Основните теми на конференцията са културно-историческият туризъм – фактор за развитието на целогодишен туризъм, качеството на предлагането на туристически услуги, учебни програми и образование, религиозният туризъм с неподозиран потенциал за развитие.

Ще се представи информация и ще се проведат дискусии относно програмите за културното и религиозното наследство в България, програмния период 2014-2020 г. и използване ресурса на европейското финансиране. Ще бъдат обсъдени политиките за развитието на културния и религиозен туризъм, както и новите възможности за развитието му в градовете. Ще бъдат набелязани мерки за опазване на културно-историческото наследство и подкрепата на местната власт за интегрирано и устойчиво развитие на туризма.

Наследството на регионите пък ще е другият поглед за подобряване на туристическия бизнес. Политиките за обучение и заетост, насочени към туристическия бранш, ще са също обект на дебати, информираха от кметската управа на възрожденското градче.

Специалисти ще говорят за правата и защитата на потребителите при ползване на туристически услуги. Ще се обсъжда още какво е необходимо за успешен маркетинг на дестинация България. Ще бъде засегнат въпросът за осъвременяване на изложбените концепции в галериите и музеите чрез съвременна експозиционна инфраструктура и техника.

“По време на форума ще бъде обсъдено лицензирането и правата на екскурзоводи за религиозен туризъм, висшето образование, подготовката на специалисти за нуждите на бранша, поклонничеството като неусвоена възможност за туризъм, туристическите маршрути за международен културен туризъм – презентации на манастирски комплекси, духовни центрове, свети места”, информират организаторите.

Кметът инж. Дилян Млъзев и община Елена са подготвили в последния ден богат културно-опознавателен инфотур в балканското градче. Ще бъдат посетени родната къща на Иларион Макариополски, Архитектурно-историческия комплекс “Даскалоливница”, църквата “Успение на Пресвета Богородица”. Конференцията ще приключи с връчване на грамоти за принос в развитието на културния и религиозния туризъм.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. РЕЛИГИОЗЕН ТУРИЗЪМ С НЕПОДОЗИРАН ПОТЕНЦИАЛ НА РАЗВИТИЕ –МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА ОБЯСНИХ ЗА КАКВА ПРОСТОТИЯ ИДЕ РЕЧ. В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДА ИМА ТУРИЗЪМ ПО ПОДОБИАЕ НА ЕВРОПА ПОЗНАЙТЕ ЗАЩО!!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.