Опрощават такси и наеми на бизнеса с 50%

Съветниците удариха рамо на бизнеса в морския град, като намалиха с 50 на сто таксите за пазари, наеми и др.

Решението ще важи 2 месеца след противоепидемичните мерки

Много от малките и средни фирми изпитват затруднения

Съветниците на Бургас взеха решения в помощ на бизнеса, плащащ общински наеми. Става дума за опрощаване таксите за пазари, тържища, тротоари и др, както и наемите за общински обекти. Наемите ще бъдат намалени с 50%, два месеца след приключване на противоепидемичните мерки. Предложението бе на съветници от ГЕРБ и бе прието на редовна сесия на местния парламент в сряда.

Със Заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, бяха въведени редица противоепидемични мерки на територията на Република България. По силата на посочения акт се наложи преустановяване на посещенията в много обекти с различна дейност. Това води до невъзможност на много от заетите в тези сфери да да заплатят дължимите наемни вноски по сключени договори за наем с Община Бургас. Това бе аргументът на съветниците. В тази връзка, те се обединиха около мнението, че е необходимо да се въведат решения, с които да се облекчи и подкрепи местният бизнес.

„По темпа на приходите от този месец можем да кажем, че свиването на приходите за тези два месеца ще бъде около 400 000 лв. Те ще са за сметка на дейности от благоустрояване, спорт култура и др. Не пипаме социалните дейности, образование и здравеопазване”, обясни по време на сесията кметът на Бургас Димитър Николов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони