Оптимизъм в Кипър: Бием България!

Оптимизъм цари в Кипър преди срещата с България в турнира от Лигата на нациите. Селекционерът на съперника Ран Бен Шимон се закани на „лъвовете“, феновете от Острова на Афродита също предвкусват победа.

"Очакванията за добри резултати са големи и искаме да накараме нашите привърженици да се гордеят - каза Шимон. - Една хубава победа, последвана от загуба, не е нашата цел. В същото време не искаме да получаваме комплименти за представянето си, но да не сме спечелили."

Водещото електронно издание "Керкида" публикува анкета, в която местните запалянковци категорично гласуваха, че България ще падне в предстоящата среща. 59% очакват именно успех над селекцията на Петър Хубчев. 27 на 100 пък са на мнение, че в крайна сметка "лъвовете" ще грабнат трите точки.

"Не мисля, че има от какво да се притесняваме за мача с България“, каза пък Михалис Константину, реализатор номер едно в историята на кипърския национален отбор.

Статистиката обаче показва пълно превъзходство за България. „Трикольорите“ имат 7 победи в 9 мача на Острова на Афродита при голова разлика 21:7. Съперникът ни може да се похвали само с един успех, записан през 2009-та с 4:1.

Преди последните две срещи в нашата група, България е с равен брой точки - 9 с Норвегия, но скандинавците са първи. Кипър е на трето място с 4, а Словения има само една.

Снимка: СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ