Орбан награди Борисов: Вие пазите не само България, а и Европа! (снимки и видео)

БУДАПЕЩА. От нашия специален пратеник

С указ на президента на Унгария Бойко Борисов бе удостоен с Големият кръст за граждански заслуги. Орденът му бе връчен в унгарския парламент от премиер Виктора Орбан. Наградата е една от най-престижните, като в йерархията е втората най-висока, която може да се дава от унгарската държава.

Орденът се връчва като знак за уважение към една забележителна политическа кариера, заради хилядолетното приятелство между двата народа и заради усилията на България, българския народ за опазването на източната граница на Европа. Вие не пазите само България, но и унгарския народ и Европа, за което сме ви безкрайно благодарни, каза Орбан на тържествената церемония в парламента.

[video width="576" height="320" mp4="https://trud.bg/wp-content/uploads/2016/11/video-1480510748.mp4"][/video]

[video width="576" height="320" mp4="https://trud.bg/wp-content/uploads/2016/11/video-1480510780.mp4"][/video]

[video width="576" height="320" mp4="https://trud.bg/wp-content/uploads/2016/11/video-1480510802.mp4"][/video]

 

Уверявам ви, че защитата не само на българската, но и на европейската граница, ще продължи, каза Бойко Борисов. "Чест е за мен да съм тук, да получа тази награда. Тя е за усилията на цялото правителство, всички български граничари и военни всички, които денонощно бдят за сигурността на Европа, не само на България. В тази безпрецедентна криза по света – войни, бежански потоци, мигранти, все по-тежко ще става в Европа."

"Винаги съм го казвал, че лидери като Орбан са изключително нужни на Европа, заради трезвата оценка на опасностите, които идват", каза още Борисов. "Мога да ви уверя, че в България в мое лице, в лицето на всички, които ни вярват, ще направим всичко необходимо тази политика и тази защита, не само на България но и на Европа, да продължи. И също така борбата с престъпността, контрабандата, корупцията и всичко, което трови нашите държави."

След награждаването Борисов разговаря с Орбан на закрита среща. По-късно отпътува за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа