Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Говорителка на Тръмп: Следващата седмица трябва да приключи процесът по импийчмънт

Организират занимания по приложно колоездене в Търново Инициатива ще се развива в центровете за работа с деца и младежи в общината

Занимания по приложно колоездене ще бъдат организирани в 20-е центъра за работа с деца и младежи, които функционират в населените места в община Велико Търново. Това стана ясно след разширена работна среща за безопасността на подрастващите и мерките за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

Идеята на приложното колоездене е да развие уменията на подрастващите във владеене на велосипеда и да сформира културата им на поведение на пътя. Това обясни директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова пред кметове и кметски наместници на населени места край Старата столица, както и пред уредниците на младежките центрове.

„Включването на децата в занимания по приложно колоездене ще даде възможност за усвояването на теоретични знания и практически умения, свързани с безопасността им на пътя. Отчитайки интереса на подрастващите към велосипеда, наша отговорност е да създадем безопасна среда, в която те да се развиват пълноценно“, коментира още Росица Димитрова.

В детайли същността на заниманията и предпоставките за реализирането им в населените места бяха представени от кмета на с. Балван и председател на новооткрития клуб по приложно колоездене Недьо Георгиев. Той обясни, че обучението ще включва теми свързани с правилата за движение на всички участници – водачи, велосипедисти, пешеходци, отношенията между тях, разпознаване сигналите на регулировчика, правила за безопасно управление на велосипед, движение при лоши пътни условия извън населените места, оказване на първа помощ и др. В практическата част децата управляват колело, като преминават през различни препятствия. Техни помощници ще бъдат полицейски служители.

В работната среща участваха и представители на дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.