Организират 62-то масово преплуване на Дунав край Свищов

Всяка година, в разгара на лятото, в Свищов се провежда масово преплуване на река Дунав. В последната събота на юли, звено „Масова физкултура и спортна база” при община Свищов, съвместно с БЧК, организират традиционния празник свързан с плувния спорт.

Преплуването на река Дунав няма състезателен характер и всички жители на общината го очакват с нетърпение.

В деня на 62-то преплуване – 27 юли от 8.30 часа всички заявили желание за участие плувци ще преминат медицински преглед, който ще се проведе на място. След прегледа, всички участници ще бъдат извозени с платформи в близост до румънския бряг. От там, на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност „Паметниците”. Грамоти за участие ще получат всички плувци, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и семействата преплували заедно река Дунав.

И тази година спортната проява се провежда със съдействието на Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 – Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална Дирекция „Гранична полиция” – Русе, ГПУ – Свищов, РУ – Свищов, МБАЛ, както и звено „Сигурност и контрол” при община Свищов.

Коментари

Задължително поле