Освободиха от наем общинските обекти в Горна Оряховица

Жестът на Общинския съвет важи за периода на извънредното положение

Общинският съвет в Горна Оряховица прие направеното предложение от кмета на града инж. Добромир Добрев, собствениците на обекти, общинска собственост да бъдат освободени от наем за периода на извънредно положение.

Предложението бе прието единодушно от съветниците. Целта ни е в тази трудна ситуация да облекчим наемателите и да запазим икономическата им стабилност. Много фирми, поради въведеното извънредно положение и спазвайки заповедта на здравния министър затвориха своите обекти.

Те не реализират никакви приходи, а същевременно имат разходи за наем на помещенията и терените, които реално в момента не използват по предназначение, мотивира предложението си кметът инж. Добромир Добрев. На този етап това е първата мярка, която предприемаме.

Предстои да бъде направен анализ, както и да потърсим мнението на бизнеса, за да бъдат предприети най-адекватните мерки, да помогнем на местната икономика в тази тежка ситуация, коментира още градоначалникът.

На днешното заседание на Общинския съвет, което премина при засилени противоепидемични мерки, кметът инж. Добромир Добрев запозна съветниците с актуалната обстановка и мерките, предприети в борбата за ограничаване на covid-19 на територията на община Горна Оряховица.

Коментари

Задължително поле